A murit primarul din Giroc. A condus timp de 26 de ani comuna de lângă Timișoara

0
0

Ionel Toma, primarul comunei Giroc de lângă Timișoara, a murit, duminică, 11 septembrie, la vârsta de 69 de ani. Acesta suferea de o boală incurabilă, iar în ultimele luni nu mai mergea la primărie.

Ionel Toma 1953-2022 FOTO Opiniatimisoarei.ro
Ionel Toma 1953-2022 FOTO Opiniatimisoarei.ro

Ionel Toma, primarul comunei Giroc (din zona periurbană a municipiului Timișoara, situată la patru kilometru de acesta), a murit, duminică, 11 septembrie, la vârsta de 69 de ani. Toma s-a luptat în ultima perioadă cu o boală grea, incurabilă, pe care nu a reușit să o învingă.

Cu nemăsurată durere și tristețe în suflet anunțăm că astăzi, 11.09.2022, primarul comunei Giroc, Toma Iosif-Ionel a trecut în neființă. În memoria comunității va rămâne ca fiind modelul a ceea ce însemnă devotament și dăruire. Rămas bun domnule Primar”, a anunțat site-ul oficial al Primăriei Giroc.

În ultimele luni primarul nu mai putea să se deplaseze la primărie și cea mai importantă parte a îndatoririlor erau deja delegate viceprimarului Dan Vârtosu.

Toma a continuat însă să lucreze și de acasă, angajații mergând la domiciliul său pentru a obține diferite semnături.

Ionel Toma era unul dintre cei mai longevii primari din județul Timiș.

A fost ales prima dată primar la Giroc în 1996, candidatul Partidului Social Democrat (PSD) câștigând apoi alte cinci mandate.

Cu regret și tristețe am aflat de trecerea în neființă a celui care a fost un bun prieten si coleg social-democrat, Ionel Toma, primar al comunei Giroc. Dumnezeu să îl odihnească în pace! Condoleanțe familiei!”, a transmis deputatul Alfred Simonis, președintele PSD Timiș, pe pagina sa de Facebook.

Comuna Giroc a crescut în ultimele decenii, iar în urma recensământului din 2011 numărul locuitorilor se ridica la peste 8.300.

În urma boom-ului imobiliar, ultimele mandate ale primarul Toma nu au fost lipsite de controverse.

„Dacă vrei să rezolvi problemele cetăţenilor, cauţi soluţii; dacă nu, cauţi motive. Atât în Giroc, cât şi în Chişoda, s-au realizat lucruri notabile din anul 1996 până acum. Aşadar astăzi reprezentăm o zonă periurbană avansată cu un grad ridicat de dezvoltare economico–social. Am gândit întotdeauna că trăitorii acestor localităţi (Giroc şi Chisoda): copii, tineri, vârstnici, au dreptul la şanse egale, potrivit vârstei lor. De aceea, sloganul prezent pe toate materialele de promovare a imaginii mele este Împreună vom reuşi. Şi am reuşit!”, spunea primarul Ionel Toma.

În comuna Giroc (care are în componenţă şi satul Chişoda), vor urma alegeri anticipate.

Timişoara


Ultimele știri
Cele mai citite