Aplicaţia medicală a studenţilor de la Politehnică, prezentată la Sankt Petersburg

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Studenţii UPT la Sankt Petersburg. FOTO: facebook.com - HChecked
Studenţii UPT la Sankt Petersburg. FOTO: facebook.com - HChecked

Cei patru studenţi care formează echipa MedScientists au creat o aplicaţie pentru telefonul mobil care va face mai uşoară viaţa bolnavilor cu afecţiuni cronice. Invenţia participă la faza finală a concursului Imagine Cup, organizat de compania Microsoft.

Andrei Avramescu, Giuliano De Sabata, Diana Lascu, Roxana Pădurariu, sunt studenţii de la Facultatea de Automatică şi Calculatoare din cadrul Universităţii Politehnice din Timişoara care au câştigat faza naţională a Imagine Cup, alături de mentorul s.l. dr. ing. Sebastian Fuicu.

Aplicaţia numită "HChecked" este disponibilă pe telefon, tabletă sau computer, monitorizează pacientul 24 de ore din 24 şi ajută medicul să afle în timp util dacă starea pacientului se agravează. La finala Imagine Cup de la Sankt Petersburg, din Rusia, studenţii universităţii bănăţene vor încerca să demonstreze că soluţia lor este inovatoare şi că poate fi lansată pe piaţă.

La competiţia organizată de Microsoft participă zeci de mii de studenţi din toată lumea în fiecare an, iar cele mai bune proiecte din fiecare ţară ajung în finala mondială, care în acest an are loc la Sankt Petersburg, în această săptămână. Mai multe detalii şi noutăţi despre inovativa aplicaţie puteţi afla de pe pagina de Facebook a echipei HChecked.

Tot o echipă a Politehnicii din Timişoara a reprezentat România la finala de anul trecut, care a avut loc la Sydney, în Australia. Echipa IQube, formată din Otilia Stretcu, Lucian Bara, Remus Barbatei şi Viktor Ardelean, coordonată de mentorul drd. ing. Andrei Stancovici, a prezentat un proiect de învăţare interactivă.

Citeşte şi:

Un nou centru de închiriat biciclete în Timişoara: studenţii şi profesorii vor putea pedala gratuit

RIUF 2013 la Timişoara. Cum au grijă universităţile din străinătate de studenţi

Timişoara



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite