Americanii de la Visteon au deschis un centru puternic la Timişoara. Dezvoltă componente electronice de bord pentru maşinile viitorului

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Mark Fosmoen, vicepreşedinte Visteon Europe FOTO Ş.Both
Mark Fosmoen, vicepreşedinte Visteon Europe FOTO Ş.Both

Până în 2020, noul centru tehnologic va avea 400 de profesionişti specializaţi într-o serie de discipline precum software, tehnologie şi automotive.

Visteon Corporation, singura companie de automotive specializată exclusiv pe proiectarea şi producţia de componente electronice de bord, a ajuns în România. 

Primul centru de dezvoltare a fost deschis în noua clădire de birouri ISHO Office, unde ocupă aproximativ 5.000 metri pătraţi.

Centrul de la Timişoara va fi implicat în principal în dezvoltarea software pentru sistemele electronice avansate de bord (panouri de bord digitale, sisteme de infotainment şi afisare pe parbriz) pentru producătorii europeni de automobile – şi va sprijini dezvoltarea de noi tehnlogii pentru sistemele de conducere auto conectate şi autonome.

Biroul din Timişoara este parte a centrului european Visteon, care include de asemenea birourile de dezvoltare din Germania, Bulgaria, Franţa şi Marea Britanie. 

Centrul din Timişoara va juca un rol esenţial în dezvoltarea de produse şi software pentru noua generaţie de tehnologii destinate sistemelor de conducere avansate şi aplicaţiilor de conducere autonome.

Visteon FOTO Ş.Both

“Timişoara este un hub performant care oferă o bază de talente cu abilităţi tehnice de cel mai înalt nivel. Timişoara, de asemenea, are un amplasament ideal ceea ce îi permite să fie conectată cu uşurinţă cu centrele de dezvoltare Visteon din Europa şi să ofere sprijin clienţilor din regiune. Suntem entuziasmaţi să construim noua bază de talente Visteon din Timişoara, care va avea oportunitatea unică de a-şi pune amprenta pe direct formarea noului centru”, declară Mark Fosmoen, vicepreşedinte Visteon Europe.

Visteon FOTO Ş.Both

Printre clienţii celor de la Visteon se află mărci celebre precum BMW, Mercedes, Porsche, PSA şi Jaguar Land Rover.

Visteon FOTO Ş.Both

Centrul de la Timişoara are acum 50 de angajaţi, însă până la sfârşitul acestui an numărul lor va creşte la aproximativ 200, iar până în 2020, noul centru tehnologic va avea 400 de profesionişti specializaţi într-o serie de discipline precum software, tehnologie şi automotive.

“Deocamdată suntem focusaţi pe partea de software development. Acum lucrăm la un proiect pentru Jaguar – Land Rover, dezvoltăm doar partea de software, ulterior vom avea tot produsul dezvoltat în Timişoara. Vom avea aici şi partea de testare. Este un cluster digital. În lunile următoare vor veni şi alte proiecte. Developmentul efectiv se face acum în Timişoara şi în India. Însă noi o să fim focusaţi pe Europa, alături de cei din Germania şi Bulgaria, iar colegii indienii pe Asia”, a spus Sergiu Gheju, inginer de software care a lucrat trei ani şi jumătate la Visteon în Sofia (Bulgaria).

Visteon FOTO Ş.Both

Visteon este lider în furnizarea de instrumente, ecrane, sisteme audio, dispozitive de control SmartCore şi platforme de conducere autonome DriveCore.

Furnizează, de asemenea, soluţii software integrate pentru conectivitate multimedia şi smartphone pentru industria auto globală. 

Visteon FOTO Ş.Both


 

Cu sediul în Van Buren Township, Michigan, Visteon are aproximativ 10.000 de angajaţi în peste 40 de centre din 18 ţări. Visteon a înregistrat venituri de $3.15 miliarde în 2017.

Timişoara



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite