Decizia judecătorilor într-un caz în care o companie, victimă a unui jaf, a fost amendată de Poliţie

0
Publicat:
Ultima actualizare:
FOTO Arhivă
FOTO Arhivă

Poşta Română a câştigat un proces deschis împotriva Poliţiei după ce oamenii legii au amendat compania în urma unui jaf cu ocazia căruia dintr-un oficiu poştal a fost furat un seif cu bani.

Oficiul poştal din Ghiroda, judeţul Timiş, a fost spart de hoţi în urmă cu un an, fiind furat un seif cu bani. În urma jafului, Poliţia a amendat Poşta Română pentru mai multe nereguli: nu sunt îndeplinite măsurile minime de securitate a unităţii, în sensul că această unitate poştală nu are asigurată paza fizică umană; la acţionarea butonului de panică de către dirigintele ghişeului s-a constatat că acesta nu este conectat la un dispecerat de monitorizare a alarmelor, la solicitarea prezentării unui contract care să ateste conectarea sistemului de alarmare la un dispecerat de monitorizare şi intervenţie, acesta nu a putut fi prezentat, dirigintele menţionând că acesta nu este monitorizat; valorile monetare sau de altă natură nu sunt depozitate într-un seif, case de bani sau dulapuri de securitate certificate, cu clasă de rezistenţă la efracţie determinată, ancorate conform cerinţelor producătorului.

Poşta Română a contestat în instanţă procesul-verbal de contravenţie, iar în primă fază, la Judecătoria Timişoara, a pierdut. A câştigat, însă, în apelul de la Tribunalul Timiş, unde judecătorii au anulat amenda.

Nefiind obligată să elaboreze analiza de risc până la data de 1 iulie 2018, reclamanta nu putea fi obligat să respecte măsurile de securitate prevăzute de HG 301 din 2012 întrucât această din urmă obligaţie este subsidiară şi depinde în totalitate de obligaţia elaborării analizei de risc. Prin urmare  reclamanta nu poate fi sancţionată contravenţional pentru neîndeplinirea unei obligaţii afectate de un termen neîmplinit”, au decis judecătorii care au anulat amenda aplicată de Poliţiei Poştei Române.

Timişoara



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite