A început sezonul de schi în Munții Banatului. De Ziua României se schiază gratis pe Semenic FOTO

0
Publicat:

Condițiile meteo au făcut ca sezonului de schi în Munţii Banatului să înceapă încă de la sfârșitul lunii noiembrie. Este zăpadă bună la Muntele Mic și Semenic. De Ziua României se va schia pe gratis la Semenic.

Pârtia Borlova FOTO Muntele Mic Online
Pârtia Borlova FOTO Muntele Mic Online

Cel două stațiuni importante de schi din Munții Banatului, Muntele Mic și Semenic, ambele în județul Caraș-Severin, îi așteaptă deja pe iubitorii sporturilor de iarnă. Având în vedere că a nins mult, sezonul de schi la Muntele Mic a început încă din 25 noiembrie, cu deschiderea pârtiei Borlova.

Stațiunea montană Muntele Mic, situată la poalele versantului sudic al Munților Ţarcu, având vârful la 1.800 de metri, este locul preferat de schi pentru cei din judeţele Timiş, Arad şi Caraş-Severin.

Acum stratul de zăpadă e de aproximativ 60 de centimetri, iar “asfaltul alb” a fost pregătit pentru o pârtie foarte bună. Mâine seara, conform prognozei meteo, ar putea să fie temperaturi mai ridicate și ploaie, însă de sâmbătă iarna își reintră în drepturi.

Azi (n.r. joi, 30 noiembrie) vom avea o pârtie cum nu am avut demult în noiembrie, chiar mai bună decât în 25 noiembrie, când am fost prima pârtie din țară care s-a deschis. Începând cu această noapte ne așteptăm la un val de căldură și ploaie în toată România, până sâmbătă, când iarna revine. Cine vrea să prindă o zi bună de schi, ar fi bine să vină astăzi la munte, este destul de probabil ca mâine, 1 decembrie, să fim nevoiți să oprim, din cauza vremii”, află de pe grupul de Facebook Muntele Mic online.

Pârtia Borlova FOTO Muntele Mic Online
Pârtia Borlova FOTO Muntele Mic Online

Muntele Mic oferă 18 kilometri de pârtii de schi, cu două instalaţii de telescaune, cinci teleschiuri şi un drum de acces complet asfaltat până în staţiune.

În zonă sunt disponibile cinci trasee care fac parte din Domeniul Schiabil Muntele Mic: Borlova 1, Borlova 2, Nordica şi Felix, cât și pârtia Isai, dotată cu telescaun (asigură transportul pe o distanţă de 1.400 de metri, de pe platou în vârf de munte) și instalație de produs zăpadă artificială.

Pârtia Borlova FOTO Muntele Mic Online
Pârtia Borlova FOTO Muntele Mic Online

Staţiunea este vizitată de aproximativ 165.000 de turişti în fiecare sezon, deși momentan oferă doar 325 de locuri de cazare în 15 unităţi cu regim hotelier.

Situația de pe Semenic

Pe Semenic se dă startul de sezon de Ziua Națională a României. și vestea bună e că se va schia pe gratis pe pârtia Goznuța.

Pe 1 decembrie, deschidem sezonul de schi și pe Muntele Semenic. Cine vine la schi, pe data de 1 decembrie, schiază gratis, pe pârtia Goznuța! La acest moment, sunt aproximativ 35 de centimetri de zăpadă și se asteaptă încă 30-40 de centimetri de ninsoare proaspătă, zilele următoare!”, se arată într-o postare pe grupul de Facebook Semenic.

Pregătiri pe Semenic FOTO Banatul Montan
Pregătiri pe Semenic FOTO Banatul Montan

Iubitorii de schi abia așteaptă să revină pe cea mai lungă pârtie de schi din România, care are șase kilometri, pe traseul Semenic (de la altitudinea de 1.410 metri) - Văliug. Pârtia a fost inaugurată în 24 ianuarie 2022, sărbătoarea Micii Uniri.

Pregătiri pe Semenic FOTO Banatul Montan
Pregătiri pe Semenic FOTO Banatul Montan

La acest moment, există aproximativ 1.400 de paturi de cazare în zona Văliug, Crivaia, Gărâna, Semenic, plus încă circa 600 în Reşiţa.

În Munţii Banatului mai există o mică staţiune de schi, în satul Gărâna –cunoscut pentru festivalul de jazz care se organizează acolo anual. Cele două pârtii de la Gărâna, de 500 şi 600 de metri, sunt funcţionale cu ajutorul zăpezii așternute cu tunuri.

De ceva vreme am început pregătirile pentru noul sezon de schi ce se arată a fi mult mai strălucit decât anul trecut. Zăpada a început să se aşterne serios, aşa că stați cu ochii pe pagină pentru că în luna decembrie vom deschide dacă prognoza se menține.

P.S. Pregătim noi surprize pentru voi anul acesta”, au postat cei de la Wolfsberg Ski pe pagina oficială de Facebook.

Zăpadă multă și la Gărâna FOTO Wolfsberg Ski
Zăpadă multă și la Gărâna FOTO Wolfsberg Ski

Toate drumurile spre munte sunt deschise și se poate urca, atât pe Muntele Mic cât și pe Semenic. Comandamentul de iarnă se poate contacta la numărul 0255.213.212.

Timişoara



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite