Prima coborâre pe Semenic-Văliug, cea mai lungă pârtie din ţară: „Suntem bucuroşi că trăim aceste vremuri“ VIDEO

0
0
Pârtia Semenic-Văliug FOTO Facebook/Banatul Montan
Pârtia Semenic-Văliug FOTO Facebook/Banatul Montan

Pârtia de schi de pe Semenic (Caraş-Severin) a fost deschisă pentru iubitorii sporturilor de iarnă din zona de vest. Aceştia au putut schia pe cel mai lung traseu din ţară.

În 24 Ianuarie, de sărbătoarea Micii Uniri, iubitorii de schi din Vestul ţării au avut parte de inaugurarea celui mai lung traseu de schi din România: Semenic-Văliug. Pârtiile de schi de pe Semenic pornesc de la altitudinea de 1.410 metri, iar cel mai lung traseu coboară până în satul Văliug, la Casa Baraj. După coborâre, urcarea se putea face doar cu autobuzele puse la dispoziţie de Primăria Reşiţa. Acestea vor funcţiona însă doar în week-end-uri. Cum a fost prima zi pe pârtia Semenic-Văliug am putut afla de pe pagina de Facebook „Banatul Montan”.

GALERIE FOTO DE PE PÂRTIA SEMENIC-VĂLIUG

“Sunt cel puţin trei variante separate de pârtie, prin care poţi coborî de la Semenic la Văliug. Pârtiile erau proaspăt pregătite, peisajele au fost de vis, iar Muntele Semenic începe să arate uşor, uşor a staţiune de munte. Suntem bucuroşi că trăim aceste vremuri, dar trişti că aceste pârtii nu s-au făcut acum 20 de ani. Totuşi, mai e mult de muncă şi sperăm ca tot efortul oamenilor din proiectul Domeniul schiabil Semenic să fie dus la bun sfârşit”, au transmis cei de la Banatul Montan. 


Sursa video: TVR Timişoara
 

Au fost multe zone cu un strat subţire de zăpadă  

Cei care aleg să schieze la Semenic trebuie să ştie următoarele aspecte. Pârtia Semenic - Văliug este practicabilă doar dacă există un strat consistent de zăpadă naturală, pentru că nu există tunuri de zăpadă. 

“Pe ultimul kilometru, înainte de Văliug, au fost multe zone cu un strat subţire de zăpadă unde schiurile se puteau zgâria. Dacă ţineţi la schiurile dumneavoastră, nu coborâţi pe pârtia Semenic - Văliug, dacă stratul natural de zăpadă, la Văliug, nu depaşeşte 40 de cm. Informaţi-vă de la cei care administrează teleschiul de pe Muntele Semenic înainte să coborâţi”, mai aflăm din postarea de pe Facebook.

Transferul cu autobuzul durează cam 35 de minute

Transferul cu autobuzul este un pas temporar până la finalizarea proiectului, care include o telegondolă de zece persoane, care o să fie montată şi o să transporte schiorii de la Văliug la Semenic.

“Transferul cu autobuzul durează cam 35 de minute şi era inclus în preţul schipass-ului pentru o zi. Înainte să coborâţi spre Văliug informaţi-vă dacă autobuzele funcţionează. Acestea sunt puse în circulaţie doar în weekend şi când stratul de zăpadă permite coborârea pe pârtie”, mai spun cei de la Banatul Montan.

Partia Semenic-Văliug FOTO Banatul Montan

Autobuze puse la dispoziţie de Primăria Reşiţa FOTO Facebook/Banatul Montan
 

Cum se urcă până la pârtie

Pentru a ajunge pe pârtia Semenic - Văliug, pe Muntele Semenic trebuie să urcaţi lânga releu. 

“Ca să ajungeţi acolo, puteţi lua teleschiul Crucea de brazi. Din vârf, aveţi două variante: pe pârtia Slalom Uriaş, în partea dreapta a releului; pe pârtia Crucea de brazi, iar la mijlocul ei faceţi brusc stânga şi intraţi pe pârtia Semenic - Văliug. După aproximativ 300 metri, se mai separă o variantă a pârtiei, dar oricare dintre variante este bună să ajungeţi la Văliug”, au completat schiorii.

Pârtia Semenic-Văliug FOTO Facebook/Banatul Montan

A fost zăpadă bună pe Semenic FOTO Facebook/Banatul Montan
 

Atenţie, şoferi! Ultimii kilometri ai drumului de acces spre Muntele Semenic sunt cu gropi. “Nu avem ce face şi cu toţii, schiori, şoferi, pasageri aşteptam reabilitarea promisă pentru primăvara anului 2022”, au încheiat cei de la Banatul Montan.

Partia Semenic-Văliug FOTO Banatul Montan
Partia Semenic-Văliug FOTO Banatul Montan
Partia Semenic-Văliug FOTO Banatul Montan
Partia Semenic-Văliug FOTO Banatul Montan
Pârtia Semenic-Văliug FOTO Facebook/Banatul Montan

Fotografii Facebook/Banatul Montan

Vă mai recomandăm să citiţi:

Se deschide cea mai lungă pârtie de schi din România. Are şase kilometri şi returul se face cu autobuzul FOTO

Cum a ajuns o ruină paradisul turismului montan din Banat. Semenicul este din nou de vânzare FOTO

Reşiţa


Ultimele știri
Cele mai citite