GALERIE FOTO Prima victorie din istoria lui BC Mureş în faţa Asesoftului

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Bucurie de nedescris a mureşenilor la finele partidei
Bucurie de nedescris a mureşenilor la finele partidei

După un meci fabulos, care a ţinut cu sufletul la gură asistenţa numeroasă din Sala Sporturilor, Tigrii de la BC Mureş au obţinut un succes de povestit nepoţilor, primul pe teren propriu în faţa campionilor de la CSU Asesoft Ploieşti, scor 66-55.

După un început ezitant (0-8 în minutul 4), Tigrii au început să intre în joc, micşorând handicapul la numai cinci puncte la sfârşitul primului sfert. Apoi a urmat un sfert de vis în rolul principal fiind conducătorul de joc Matija Ceskovic, cel care a revenit după o accidentare. Sârbul a reuşit o perfomanţă uluitoare, în zece minute a marcat 5 triple din tot atâtea încercări. El a dat tonul revenirii, ajutat şi sub panou de noul sosit, senegalezul Ousmane Barro, mureşenii câştigând sfertul cu un neverosimil 26-7. După pauză Ploieştiul a încercat să revină în joc, dar au reuşit să se apropie doar la 6 puncte diferenţă, iar banca mai lungă şi în sfârşit aportul excelent al pivoţilor a adus prima victorie în ”junglă” împotriva Asesoftului.

Impresionant a fost modul în care mureşenii au apărat diferenţa de puncte în favoarea lor în sfertul al patrulea, când ploieştenii au avut aproape patru minute în care nu au marcat nici măcar un punct. Practic, ploieştenii au fost umiliţi crunt la Târgu-Mureş.

Pentru mine nu a fost atat de important că este pentru prima oară că Mureşul învinge Asesoftul acasă, pentru mine important a fost să jucăm bine. Normal că este greu să învingi campioana, care are jucători buni, antrenori buni, şi cred că de zece ani practică un baschet de nivel înalt. Este foarte important că am bătut una dintre cele mai bune echipe din ţară. Am jucat bine şi la Timişoara, dar asta nu înseamnă că o să câştigăm automat şi la Mediaş. Am jucat în tur fără pivoţi şi am avut câteva accidentări, acum avem tot lotul la dispoziţie, şi aceşti doi pivoţi care ne ajută enorm. Barro este un jucător foarte bun, chiar dacă a făcut doar câteva antrenamente, a intrat foarte repede în joc, sunt foarte bucuros că şi ceilalţi s-au luptat excelent în defensivă: Ciric, Cuic, Peciukas, Dumitru, Jucan. Chiar dacă nu a marcat puncte multe, "Juci" a făcut un meci mare. Cineva marchează 20 de puncte, foarte bine, dar nu doar aceasta înseamnă jocul, cineva trebuie să facă şi munca "murdară". De asta avem echipă bună”, a declarat antrenorul Srecko Sekulovic la finele partidei.


BC Mureş - CSU Ploieşti 66-55 (9-14, 269-7, 15-17, 16-17)

BC Mureş: Ceskovic 26 (5x3), Barro 10 (11 rec), Ciric 8, Dumitru 7 (1x3), Cuic 6, Peciukas 5 (1x3), Păltinişanu 3, Jucan 1 (9 rec)


CSU: Burlacu 18 (2x3) + 9 rec, Tica 12, Vlahovic 11 (9 pd), Stănescu 10 (9 rec), Szíjjártó 2, Miletic 2 
 

Târgu-Mureş



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite