Femeie muşcată de doi câini. Poliţiştii au deschis un dosar penal și îl caută pe proprietarul animalelor

0
Publicat:
Ultima actualizare:

O femeie de 38 de ani a fost muşcată de doi câini de rasă, sâmbătă, în timp ce se afla la lucru, la un local public din localitatea Luduş din Mureș. Poliţiştii fac cercetări într-un dosar penal privind neluarea măsurilor de prevenire a atacului canin de către proprietarul animalelor asupra unei persoane şi vătămare corporală din culpă, potrivit Agerpres.

Atac câini. FOTO Arhiva Adevărul
Atac câini. FOTO Arhiva Adevărul

„La data de 18 mai, în jurul orei 21.30, Poliţia oraşului Luduş a fost sesizată prin intermediul unui apel la 112 cu privire la faptul că, într-o anexă aparţinând unui local public din localitate, o persoană ar fi fost atacată de doi câini. La faţa locului s-au deplasat poliţiştii, stabilind că cele sesizate se confirmă, o femeie de 38 de ani, angajată a respectivului local, fiind muşcată de două exemplare canine din rasa Presa Canario", se arată, marţi, într-un comunicat de presă al Inspectoratului de Poliţie Judeţean (IPJ) Mureş.

Femeia a fost transportată la o unitate medicală în vederea acordării îngrijirilor medicale de specialitate.

Cei doi câini aveau urechile cupate

Poliţiştii Biroului pentru Protecţia Animalelor au constatat că animalele care au atacat-o pe femeie aveau urechile cupate.

Poliţiştii oraşului Luduş continuă cercetările în acest caz pentru stabilirea tuturor împrejurărilor în care s-a produs incidentul, în cadrul unui dosar penal de neluare a măsurilor de prevenire a atacului canin de către proprietarul câinilor asupra unei persoane şi vătămare corporală din culpă.

Cercetări și pentru săvârşirea infracţiunii de intervenţii chirurgicale destinate modificării aspectului animalelor

Totodată, poliţiştii pentru protecţia animalelor desfăşoară cercetări sub aspectul săvârşirii infracţiunii de intervenţii chirurgicale destinate modificării aspectului unui animal sau altor scopuri necurative, faptă prevăzută şi pedepsită de Legea 205/2004 privind protecţia animalelor.

Târgu-Mureş



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite