Bătrână mutilată de propriul câine. Animalul a atacat-o în timp ce stăpâna îi dădea de mâncare

0
Publicat:

Femeia de 82 de ani a ajuns în stare gravă la Spitalul Județean Suceava. O altă femeie, de 56 de ani, a fost mușcată de doi câini pe stradă, în centrul municipiului Suceava.

Câinele poate deveni agresiv într-o clipită FOTO: arhivă
Câinele poate deveni agresiv într-o clipită FOTO: arhivă

O bătrână de 82 de ani, din localitatea suceveană Stroiești, a ajuns la Urgența Spitalului Județean Suceava cu răni la nivelul capului și în stare de șoc, atacată de propriul câine, în gospodăria sa.

Incidentul s-a petrecut în momentul în care femeia i-a dat de mâncare animalului. Acesta a devenit violent, a atacat-o și a mușcat-o de cap.

Practic, în unele zone ale capului, scalpul era smuls, spun medicii.

Purtătorul de cuvânt al Spitalului Județean Suceava, dr. Dan Teodorovici, a declarat că bătrâna a ajuns la UPU Suceava cu multiple plăgi mușcate de scalp și la nivelul antebrațului stâng. De asemenea, ea a suferit și o fractură de pumn.

Rănile femeii au fost dezinfectate și femeia va fi sub tratament mai multe zile, pentru a nu apărea complicații.

Cu câteva ore înainte, o altă femeie, o suceveancă de 56 de ani, a ajuns la Spitalul Județean rănită, fiind atacată de câini chiar în centrul Sucevei.

Doi câini din rasa ciobănesc german s-au năpustit asupra acesteia și au pus-o la pământ. Femeia s-a luptat cu patrupezii pentru a putea scăpa din colții lor.

Femeia a ajuns la spital cu răni la brațe și la nivelul abdomenului și a primit tratament antirabic de urgență.

În luna mai 2023, 29 de suceveni au ajuns mușcați la spital și au avut nevoie de îngrijiri medicale.

În cursul anului trecut, nu mai puțin de 400 de persoane au ajuns la Spitalul Județean Suceava atacate de câini, cei mai mulți dintre ei maidanezi.

Medicii au explicat că tratamentul unei singure persoane mușcate de câine se ridică la peste 450 de lei.

SuceavaPartenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite