Canabis de aproape 150 de centimetri găsit de polițiști într-o seră din Mureș

0
Publicat:

Poliţiştii şi procurorii DIICOT, care au pus în aplicate patru mandate de percheziţie, au descoperit în seral unui bărbat din Mureş o adevărată cultură de canabis, cu plante în diverse stadii de dezvoltare.

Cultura de canabis din seră. Sursă foto: Poliţia Română
Cultura de canabis din seră. Sursă foto: Poliţia Română

Potrivit anchetatorilor, la începutul anului 2024, bărbatul, care acum s-a ales cu o acuzaţie pentru trafic de droguri, a înfiinţat o cultură indoor de canabis, iar când plantele au mai crescut, el le-a mutat într-o seră de pe raza localităţii mureşene Tăureni.

„La data de 18.06.2024, procurorii Direcţiei de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism - Serviciul Teritorial Târgu Mureş au dispus reţinerea unui inculpat, cercetat pentru comiterea infracţiunii de trafic de droguri de risc. Din actele de urmărire penală efectuate a rezultat că în primăvara anului 2024 acesta a înfiinţat, dezvoltat şi întreţinut o cultură de canabis (iniţial indoor, după care a mutat-o într-o seră de pe raza comunei Tăureni) în scopul comercializării către consumatori de pe raza judeţului Mureş”, transmite DIICOT.

În urma celor patru percheziţii efectuate, la care au participat şi mascaţii de la Brigada de Combatere a Criminalităţii Organizate Târgu Mureş, în au fost descoperite nu doar 83 de plante cu dimensiuni între 40 şi 140 cm, ci şi alte dovezi care au confirmat suspiciunile anchetatorilor în ceea ce priveşte traficul de droguri.

„Au fost puse în aplicare 4 mandate de percheziţie domiciliară, fiind identificate şi ridicate 83 plante de canabis cu dimensiuni cuprinse între 40 şi 140 cm, aflate în diferite stadii de dezvoltare, ustensile folosite la întreţinerea culturii, precum şi alte mijloace de probă”, a transmis Direcţia de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism - Serviciul Teritorial Târgu Mureş, într-un comunicat de presă emis miercuri.

Iniţial, proprietarul serei cu canabis a fost reţinut pentru 24 de ore, iar miercuri el a fost escortat la Tribunalul Mureş, unde judecătorul a aprobat emiterea unui mandat de arestare pentru 30 de zile pe numele bărbatului acuzat de trafic de droguri.

a emis, miercuri, un mandat de arestare preventivă pentru 30 de zile pe numele unui bărbat, care înfiinţase o cultură de canabis într-o seră din comuna Tăureni.

Târgu-Mureş



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite