Fost procuror prins cu plantație de canabis în podgorie. Cum a încercat să o justifice: pentru o plăcintă tradițională SURSE

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Un fost procuror al Parchetului Panciu, județul Vrancea, în vârstă de 65 de ani, este cercetat pentru cultivarea și deținerea de droguri de risc. Oamenii legii au găsit în podgoria acestuia o plantație de canabis, potrivit G4Media.

image

Procurorii au executat două percheziții la proprietăți din orașul vrâncean Panciu și au descoperită că fostul coleg avea o cultură ilegală de canabis, disimulată într-o plantație de vie.

Oamenii legii au ridicat 241 de plante și mai multe fragmente vegetale reprezentând muguri de canabis, precizează, pentru G4media, surse judiciare.

 Trei persoane au fost duse la audieri, potrivit Vrancea24.

Acțiunea oamenilor legii face parte dintr-un dosar penal privind comiterea infracțiunilor de cultivare și deținere de droguri de risc pentru consum propriu fără drept, faptă prevazută și pedepsită de art. 4 alin. 1 din Legea 143/200

Declarase că folosește plantele pentru a face o plăcintă tradițională

Nu sunt primele percheziții la proprietățile fostului procuror.

La o acțiune precedentă a oamenilor legii, acesta declarase că folosește plantele pentru a face o plăcintă tradițională cu semințe de canabis.

Amintim că, în urmă cu câțiva ani, poliţiştii de la Serviciul de Combatere a Criminalităţii Organizate Vrancea şi procurorii D.I.I.C.O.T – B.T. Vrancea au desfăşurat, pe raza judeţului, o acţiune de prindere în flagrant a unui grup infracţional organizat, din care făceau parte patru  bărbaţi, cu vârste cuprinse între 29 şi 45 ani, toţi din municipiul Focşani.

Poliţiştii au descoperit şi desfiinţat, pe raza comunei Cârligele, o cultură ilicită de canabis, îngrijită de cei în cauză, pentru consum propriu şi comercializare.

După prinderea în flagrant, au fost executate 5 percheziţii domiciliare la locuinţele celor patru bănuiţi, în urma cărora au fost găsite şi ridicate aproximativ 10 grame de haşiş, comprimate de ecstasy, minicântare electronice, grindere, precum şi 1.000 lei şi 150 de euro.

Anul trecut, un bărbat din Mehedinţi a fost reţinut de procurorii DIICOT pentru că a înfiinţat o cultură de canabis într-o comună din judeţ, drogurile ce urmau a fi obţinute fiind destinate comercializării.

Bărbatul  a fost acuzat de cultivarea, producerea, fabricarea, experimentarea, extragerea, prepararea, transformarea, oferirea, punerea în vânzare, vânzarea, distribuirea, livrarea cu orice titlu, trimiterea, transportul, procurarea, cumpărarea, deţinerea ori alte operaţiuni privind circulaţia drogurilor de risc, fără drept.

Focşani



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite