Zece cupluri s-au căsătorit la Poarta Sărutului în noaptea de Revelion. Doi tineri și-au unit destinele în uniforma de jandarm VIDEO

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Zece cupluri s-au căsătorit în noaptea de Revelion, la puțin timp de la intrarea în noul an, la Poarta Sărutului, din municipiul Târgu Jiu, capodoperă a marelui sculptor Constantin Brâncuși.

Zece cupluri s-au căsătorit în noaptea dintre ani la Poarta Sărutului Foto:Facebook/Marcel Romanescu
Zece cupluri s-au căsătorit în noaptea dintre ani la Poarta Sărutului Foto:Facebook/Marcel Romanescu

Tinerii au venit din toată țara pentru a-și uni destinele în acest moment special, în fața unei lucrări de artă care simbolizează iubirea. Un cuplu de jandarmi s-au căsătorit în uniformă.  „Eu sunt din oraș și știam că se organizează în fiecare an căsătorii la Poarta Sărutului. De comun acord, am hotărât să ne căsătorim la Poarta Sărutului, într-un moment special. Am decis să ne căsătorim în uniforma de jandarm pentru că așa ne-am cunoscut. De doi ani suntem împreună“, au spus Ingrid și Mădălin.

Alți doi tineri, Vlad și Adela, s-au cunoscut în urmă cu o jumătate de an în India și s-au căsătorit la Poarta Sărutului. 

Tradiția căsătoriilor la Poarta Sărutului durează de peste 20 de ani.

„Mulțumim celor peste zece mii de cetățeni care au venit alături de noi, seara trecută, pentru a sărbători împreună trecerea în noul an! A fost, ca de obicei, un foc de artificii magnific, urmat de al doilea eveniment mult așteptat - căsătoriile de la Poarta Sărutului, o tradiție care durează de peste 20 de ani.

Le mulțumesc tuturor celor care s-au implicat în organizarea acestor evenimente: Serviciului Stare Civilă, Poliției Locale și Societății Edilitara!“, a transmis primarul municipiului Târgu Jiu, Marcel Romanescu. 

Tinerii îndrăgostiți cred că vor avea parte de o căsnicie solidă și îndelungată dacă se vor căsători la Poarta Sărutului.

Căsătoriile au fost oficiate de către primarul municipiului Târgu Jiu. 

Căsătoriile la Poarta Sărutului se fac din anul 2020 Foto: Alin Ion
Căsătoriile la Poarta Sărutului se fac din anul 2020 Foto: Alin Ion

Au primit un suvenir cu Poarta Sărutului

Cuplurile au achitat o taxă de 600 de lei și, în schimb, la finalul oficierii căsătoriilor, Primăria Târgu Jiu le-a oferit tinerilor căsătoriți tort, șampanie, flori și un suvenir cu Poarta Sărutului.

Nuntașii au trebuit să respecte câteva reguli. Ei nu mai au voie să amplaseze un covor roșu, decorațiuni și nu mai pot folosi artificii sau confetii. Toate acestea au fost stabilite printr-o hotărâre de Consiliul Local.

În Târgu Jiu, mai multe societăți comerciale au sponsorizat focul de artificii, care va avea loc pe insulița de pe râul Jiu, la cumpăna dintre ani, deoarece Legea Austerității nu permitea Primăriei să încheie un contract.

Târgu-Jiu



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite