Obiceurile inedite de Anul Nou din Australia: „Oamenii fac grătare și merg la plajă“ VIDEO

0
Publicat:

Datorită diferenței de fus orar, Australia este, ca de fiecare dată, una dintre primele țări de pe glob ce a intrat în Noul An. Clima caldă le permite oamenilor să facă și de Revelion activități pe care românii le fac doar în sezonul turistic.

Focurile de artificii din Sydney sunt printre cele mai spectaculoase de pe glob FOTO Primăria Sydney
Focurile de artificii din Sydney sunt printre cele mai spectaculoase de pe glob FOTO Primăria Sydney

Cum țara de la Antipozi se bucură în această perioadă de temperaturi foarte bune, și obiceiurile australienilor de Anul Nou sunt diferite față de europeni.

„Ziua de Anul Nou este cumva diferită în Australia, având în vedere faptul că în Australia este vară în această perioadă a anului. În general, australienii urmăresc focurile de artificii din marile orașe de Revelion, iar de Anul Nou fac grătare, petrec timp cu familia și mai ales – ceea ce este diferit față de România – merg la plajă”, a declarat pentru „Adevărul” Lousi Kalfagian, consilier diplomație publică în cadrul Ambasadei Australiei la Atena, ambasadă ce asigură și reprezentarea diplomatică şi consulară a Australiei în România.

În cultura indigenă australiană, Anul Nou este considerat un nou început și un timp pentru unitate.

Conform lui Donald Fraser, unul dintre cei mai importanți reprezentanți ai indigenilor din sudul Australiei, trecerea în Noul An „este ca și cum ai traversa un râu“.

„Când vine Anul Nou, trebuie să lăsăm totul în urmă și să mergem mai departe. Trebuie să ne gândim la un an mai bun și să îl facem mai bun pentru toți oamenii”, arată Fraser.

Focurile de artificii de Revelion din orașul australian Sydney sunt unele dintre cele mai spectaculoase de pe glob. 

Și tot la Sydney, în fiecare an, pe 1 ianuarie se desfășoară festivalul muzical Field Day, unde concertează artiști din diferite genuri muzicale, de la hip-hop și muzică electronică până la house și indie. Iar la festival sunt prezenți de fiecare dată mii de oameni, care petrec până seara târziu alături de artiștii de pe scenă.

O tradiție inedită din Australia de Anul Nou este legată de o cursă hipică ce se ține de peste 136 de ani. Este vorba de Cupa Perth, ce se organizează la hipodromul Ascot din orașul Perth din vestul Australiei, cursa în sine desfășurându-se pe o distanță totală de 2.400 metri. Prima ediție a avut loc în anul 1887. Valoarea totală a premiilor se ridică la 400.000 de dolari, iar la eveniment sunt prezenți de fiecare dată mii de spectatori din toată Australia.

Știri Externe



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite