Viscol pe Transalpina. Șoferul unui BMW a „spart“ filtrul, a intrat pe sectorul închis circulației și a rămas înzăpezit VIDEO

0
Publicat:
Ultima actualizare:

A fost viscol pe Transalpina, cel mai înalt drum din țară, pe sectorul deschis circulației dintre Novaci și Rânca. Din cauza vremii nefavorabile, circulația a fost închisă, dar un șofer a „spart“ filtrul și a intrat cu o mașină BMW pe drum și a rămas înzăpezit.

Viscolul a fost puternic iar lucrătorii de la Drumurile Naționale au luat decizia de a închide circulația dintre Novaci și Rânca, zonă turistică aflată la o altitudine de 1600 de metri.

Zăpada ajunsă pe partea carosabilă nu putea fi îndepărtată, pentru că vântul puternic o aducea înapoi.

Mulți turiști care aveau rezervări pentru a-și petrecere sărbătorile de iarnă în Rânca nu au putut ajunge, pentru că nu aveau mașinile echipate corespunzător cu lanțuri sau mașinile nu aveau tracțiune integrală.

Un șofer a rămas înzăpezit, după ce a intrat pe sectorul închis circulației

Mai mult decât atât, un șofer a ignorat filtrul și a intrat pe sectorul pe care s-a luat decizia închiderii circulației și a rămas înzăpezit. Din cauza lui, toate utilajele de deszăpezire nu au mai putut să înainteze. Până la urmă, mașina a fost tractată de un utilaj de deszăpezire, pentru a fi scos din zona periculoasă.

Șoferul riscă reținerea permisului de conducere pe o perioadă de 60 de zile conform Codului Rutier. „A fost anunțată poliția și va fi așteptat la Novaci“, a spus Cristi Tudor, reprezentantul Direcției Regionale de Drumuri și Poduri Craiova.

A rămas fără permis

Șoferul a rămas fără permisul auto

„Polițiștii din cadrul Poliției Orașului Novaci au identificat un bărbat, în vârstă de 39 de ani, din București, în timp ce conducea un autoturism pe DN 67 C-Rânca, drum închis circulației rutiere din cauza zăpezii.

Date fiind condițiile meteorologice nefavorabile, bărbatul nu a putut ajunge la destinația dorită, fiind transportat cu o autoutilitară destinată deszăpezirii, înapoi în stațiune.

De asemenea, bărbatului i-a fost întocmit proces-verbal de constatare a contravenției, în cuantum de 1160 de lei și i-a fost reținut permisul de conducere pentru 60 de zile“, se arată într-un comunicat al Poliției Gorj.

Polițiștii reamintesc tuturor conducătorilor auto să respecte normele legale în vigoare, pentru a nu pune în pericol viețile acestora sau ale persoanelor din jur.

Viscolul a stricat planurile turiștilor

Viscolul a stricat planurile turiștilor care doreau să-și petreacă sărbătorile de iarnă în zona Rânca, deoarece aceștia nu au mai putut ajunge la timp. „Știm că sunt probleme pe drum și noi o să-i așteptăm cu o țuică fiartă și mâncărurile noastre tradiționale“, a spus Constantin Pănescu, proprietarul unei pensiuni.

„Din păcate, restricția dintre Novaci și Rânca rămâne în continuare. Am avut o încercare să deschide pe un sens , dar viscolul a crescut în intensitate și am fost nevoiți să retragem utilajele pentru că riscam viața deservenților. Îi rugăm pe turiști să înțeleagă că nu putem să le asigurăm condițiile de siguranță și este nevoie să fie într-o zonă sigură“, a spus Cristi Tudor.

Târgu-Jiu



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite