Ninsoare pe Transalpina. La Rânca s-a depus primul strat de zăpadă din acest sezon VIDEO

0
Publicat:
Ultima actualizare:

A nins în noaptea de 10 spre 11 noiembrie pe Transalpina, cel mai înalt drum din țară, iar lucrătorii de la Drumurile Naționale au acționat cu utilaje de deszăpezire. 

DN 67C km 0 /26 carosabil curat și umed, km26/34 +800 zăpada tocată 1 cm și se acționează cu 3 lame și material antiderapant“, a transmis Cristi Tudor, reprezentantul Direcției Regionale de Drumuri și Poduri. 

Circulația pe Transalpina a fost închisă de luni 6, noiembrie, pe sectorul cuprins între Rânca, din județul Gorj, și Obârșia Lotrului, din județul Vâlcea. Astfel, în prezent, se mai poate circula între Bengești Ciocadia și Rânca, precum și între Sebeș și Obârșia Lotrului. Nu se mai poate circula pe tronsonul care traversează zona cea mai înaltă, pentru că la munte s-a instalat deja iarna.

La Rânca s-a depus primul strat de zăpadă din sezonul rece.

Primul strat de zăpadă s-a așternut peste Rânca Foto: Salvamont
Primul strat de zăpadă s-a așternut peste Rânca Foto: Salvamont

Este cel mai înalt drum din România

Transalpina este cel mai înalt drum din România, care ajunge în pasul Urdele la o altitudine de 2.145 de metri. Este unul dintre cele mai importante drumuri turistice din România, alături de Transfăgărășan.

Mai este denumit și „Drumul Regelui“, pentru că a fost construit în perioada de domnie a regelui Carol al II-lea, la propunerea prim-ministrului din perioada respectivă, Gheorghe Tătărăscu, gorjean de origine. Modernizarea acestuia, în anul 2008, a însemnat o explozie a turismului în zona Rânca, dar și în alte locuri.

Drumul a fost inclus printre cele mai frumoase drumuri montane din lume în mai multe clasamente. Astfel, pe Transalpina vin mulți turiști străini, în special motocicliști, atrași de peisajele deosebit de frumoase. 

Transalpina are o lungime de 150 de kilometri. Pornește din localitatea Bengești Ciocadia, din județul Gorj, și ajunge în localitatea Sebeș, din județul Alba. Traversează Munții Parâng și face legătura între regiunile Oltenia și Ardeal. 

Târgu-Jiu



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite