VIDEO Agresori minori trimişi în judecată pentru bullying. Victima lor este o elevă de 13 ani

0
Publicat:
Ultima actualizare:

O fată şi un băiat, ambii în vârstă de 14 ani, din municipiului Târgu Jiu, care au fost implicaţi în urmă cu o lună şi jumătate în incidente de tip bullying, au fost trimişi în judecată de către Parchetul de pe lângă Judecătoria Târgu Jiu.

Minora apare în două filmuleţe care au fost postate pe reţelele de socializare în timp ce lovea cu brutalitatea şi umilea alte fete, iar adolescentul a filmat una dintre agresiuni şi chiar le îndemna pe fetele agresoare să lovească mai puternic victima, o elevă în vârstă de 13 ani. 

Fata agresoare de 14 ani a fost trimisă în judecată pentru lovire şi alte violenţe pentru două fapte, iar băiatul va răspunde pentru complicitate la lovire şi alte filmuleţe. 

Procesul s-a judecat în Camera preliminară a Judecătoriei Târgu Jiu şi, astfel, procesul poate să înceapă. Minora a fost chiar reţinută pentru 24 de ore de către poliţişti, imediat după declanşarea scandalului. 

„Au fost trimişi în judecată sub măsura controlului judiciar, care a fost menţinut pe tot timpul urmăririi penale“, a spus Camelia Caragea, prim-procuror al Parchetului de pe lângă Judecătoria Târgu Jiu. 

Cei doi minori nu vor primi o pedeapsă privativă de libertate, ci o măsură educativă, cum ar fi asistare zilnică, libertate supravegheată. Conform legilor România, răspunderea penală este atrasă doar pentru persoane care au împlinit vârsta de 16 ani.

Urmează un program de consiliere psihologică

Minorii trimişi în judecată, dar şi toţi cei care au fost implicaţi în evenimentele violente, vor fi reprezentaţi în instanţa de judecată şi de un reprezentant de la Direcţia Generală de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului (DGASPC) Gorj. 

„Nu a fost stabilit un termen şi minora nu a fost audiată. Pentru ceilalţi minori agresori cu vârste de până la 14 ani urmează să se fie instituită măsura de supraveghere specializată, care impune monitorizarea situaţiei pe o perioadă de un an de zile. sunt incluşi într-un program de consiliere psihologică la sediul DGASPC pe care îl frecventează cu regularitate“, a precizat Lidia Bîrsanu, psiholog în cadrul DGASPC Gorj. 

Imagini extrem de violente

Scenele care au ajuns în atenţia opiniei publice la jumătatea lunii septembrie au dat naştere la reacţii vehemente şi din partea unor artişti cunoscuţi, care nu au înţeles de unde provine o violenţă aşa de mare din partea unor copii. Într-un filmuleţ apare o fată care este aşezată în genunchi, în timp ce alţi patru minori o lovesc cu sălbăticie, o înjură şi o umilesc. 

Într-un alt clip, o fată este bătută şi umilită chiar pe o stradă din Târgu Jiu. 

Vă mai recomandăm să citiţi 

Lacuri în locul fostelor cariere de cărbune din Gorj. Proiect amplu de refacere a zonelor distruse de minerit

Petrecere la o pensiune din apropierea municipiului Târgu Jiu. Poliţiştii au intervenit

Târgu-Jiu



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite