Un olimpic din Târgu Jiu va primi titlul de „Cetățean de Onoare“. Performanțele lui sunt unice în România

0
Publicat:

Un elev olimpic din municipiul Târgu Jiu va primi titlul de „Cetățean de Onoare“ datorită performanțelor remarcabile la olimpiadele și concursurile școlare naționale și internaționale.

Olimpicul Mihai Bratu va primi titlul de „Cetățean de Onoare“ al municipiului Tg. Jiu Foto: Facebook
Olimpicul Mihai Bratu va primi titlul de „Cetățean de Onoare“ al municipiului Tg. Jiu Foto: Facebook

Mihai Bratu este elev în clasa a XII-a la Colegiul Național „Tudor Vladimirescu“ din municipiul Târgu Jiu și a fost declarat de Ministerul Educației cel mai bun participant al României din toate timpurile la Olimpiada Internațională de Lingvistică, cu două medalii de aur obținute în anii 2021 și 2022. Mihai are șansa să-și doboare propriul record, pentru că participă și în acest an la Olimpiada Internațională de Lingvistică.

Anul trecut, România a ocupat locul III la Olimpiada Internațională de Lingvistică, desfășurată în insula Man. „Odată cu obţinerea acestor rezultate, România adaugă doi noi reprezentanţi într-o listă a celor mai titraţi participanţi. Mihai Bratu (aur 2021, aur 2022) devine astfel cel mai bun participant al României din toate timpurile, depăşindu-l pe Dan Mirea (aur 2014, argint 2015) care a ocupat această poziţie în ultimii 7 ani. Nicoleta Dobrică (bronz 2021, bronz 2022) se alătură şi ea listei pe care se mai aflau, alături de Dan, din partea României, Theodor Cucu (bronz 2016, aur 2017) şi Matei Banu (bronz 2017, bronz 2019)“, a comunicat cei care se ocupă de Olimpiada de Lingvistică din România.

Anul trecut, Mihai Bratu a mai câștigat medalia de argint la Olimpiada Internațională de Geografie și o altă medalie de argint la Olimpiada Asia Pacific la Lingvistică.

În acest an, Mihai a obținut medalia de argint la Olimpiada Asia Pacific la Lingvistică.

Un elev de 10 

Mihai Bratu este un elev de 10. El a absolvit școala gimnazială cu media generală 10 și are șanse mari să termine liceul cu aceeași medie.

„Mihai este elev al colegiului din clasa a IX-a, reușind în anii de școală să se autodepășească în mod constant. Se implică întotdeauna în activitățile școlare, dar și în cele extrașcolare, cu aceeași pasiune și dăruire.

Pe Mihai l-am cunoscut încă de când era elev de gimnaziu, în timpul olimpiadelor școlare la care a reușit să participe la etape naționale la disciplinele lingvistică, fizică sau geografie.

În liceu a participat la olimpiade și concursuri din domenii diverse: lingvistică, informatică, științe, geografie, limbi străine, reușind să îmbine pasiunea, talentul și munca. A absolvit gimnaziul cu media 10, iar la liceu are media generală 10. Experienţa acumulată prin participarea la concursuri și olimpiade este definitorie pentru personalitatea elevului meu, Mihai fiind mereu cel mai bun sau unul dintre cei mai buni participanți, atât la nivel național, cât și la nivel internațional“, a transmis Cristina Goanță, profesor de Limba și Literatura Română și director al Colegiului Național „Tudor Vladimirescu“.

Olimpicul este reprezentantul elevilor în Consiliul de Administrație al liceului.

„Ca dovadă a recunoașterii calităților sale organizatorice și a celor colegiale, Mihai a fost ales de colegii săi ca reprezentatul lor în Consiliul de Administrație.

Experienţa acumulată ca unul dintre liderii clasei sale și ca reprezentant al elevilor cu drept de vot în cadrul Consiliul de Administrație din cadrul colegiului nostru constituie un atu, Bratu Mihai-Alexandru deţinând competenţele, cunoştinţele şi deprinderile necesare unui bun lider“, a mai precizat Cristina Goanță.

Cine va mai primi titlul de „Cetățean de Onoare“

Titlul de „Cetățean de Onoare“ va fi acordat vineri, de la ora 12.00, în cadrul unei ședințe festive a Consiliului Local Târgu Jiu. Titlul de „Cetățean de Onoare“ va mai fi acordat lui Gheorghe Udriște, fostul director al Metrorex, Eugen Butoarcă, directorul CEZ Oltenia, și Dragoș Davițoiu, medic și manager de spitale în București.

De asemenea, vor mai fi premiați 60 de elevi și 70 de profesori care au avut rezultate bune la olimpiade naționale sau internaționale.

Târgu-Jiu



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite