Mihai Alexandru Bratu, cel mai bun olimpic român din istorie la Lingvistică, vrea să studieze în Olanda

0
0
Mihai a câştigat două medalii de aur Foto: facebook.com/olimpiadadelingvistica
Mihai a câştigat două medalii de aur Foto: facebook.com/olimpiadadelingvistica

Liceanul Mihai Alexandru Bratu din Târgu-Jiu a fost desemnat cel mai bun participant român din toate timpurile de la Olimpiada Internaţională de Lingvistică.

Elev în clasa XI-a la Colegiul Naţional „Tudor Vladimirescu“ din Târgu Jiu, Mihai a câştigat de două ori medalia de aur la Olimpiada Internaţională de Lingvistică, în anii 2021 şi 2022. 

În plus, el a câştigat în acest an şi medalia de argint la Olimpiada Internaţională de Geografie. 

De menţionat este că Mihai a reuşit, tot în acest an, să participe şi la Olimpiada Naţională de Informatică.

Liceanul îşi doreşte să studieze la o universitate renumită din Olanda. 

„Mă gândesc să merg la Informatică, în Olanda. Îmi place Informatica deoarece are aplicaţii interdisciplinare. Cred că este o experienţă interesantă să fac facultatea în altă ţară, iar universităţile de acolo sunt mai bine cotate, în clasamentele internaţionale, faţă de cele din România. O să aplic la mai multe universităţi, dar îmi doresc să merg la Universitatea de Tehnologie Delft“, precizează olimpicul.

„Lingvistica implică studiul limbilor lumii“

Lingvistica este o disciplină care nu se studiază la şcoală. „Lingvistica implică studiul limbilor lumii şi a caracteristicilor lor de gramatică, fonetică şi alte elemente. În problemele de lingvistă te bazezi mai mult pe logică, dar cu cât te pregăteşti mai mult, cu atât descoperi anumite fenomene care se repetă. Gramatica limbii române m-a ajutat mult. Îmi place Lingvistica pentru că mi se pare interesante problemele şi mă provoacă. În plus, rezultatele m-au încurajat“, explică Mihai. 

În timpul liber pe care îl mai are la dispoziţie, Mihai mărturiseşte că-i place să vizioneze filme şi documentare, să citească, să călătorească şi să citească. 

Cel mai bun olimpic la Lingvistică

România l-a declarat oficial pe Mihai Alexandru Bratu cel mai bun reprezentant la Olimpiada Internaţională de Lingvistică. Competiţia a avut loc în acest an în insula Man, care aparţine de Marea Britanie. „Odată cu obţinerea acestor rezultate, România adaugă doi noi reprezentanţi într-o listă a celor mai titraţi participanţi. Mihai Bratu (aur 2021, aur 2022) devine astfel cel mai bun participant al României din toate timpurile, depăşindu-l pe Dan Mirea (aur 2014, argint 2015) care a ocupat această poziţie în ultimii 7 ani. Nicoleta Dobrică (bronz 2021, bronz 2022) se alătură şi ea listei pe care se mai aflau, alături de Dan, din partea României, Theodor Cucu (bronz 2016, aur 2017) şi Matei Banu (bronz 2017, bronz 2019)“, se arată într-un mesaj transmis de echipa României la Olimpiada de Lingvistică. 

Sursa facebook.com/olimpiadadelingvistica

mihai alexandru bratu foto facebook

Vă recomandăm să citiţi şi:

O comună din Gorj îşi cumpără dronă din bani europeni. Va fi în dotarea Poliţiei Locale pentru supraveghere

Primarul unui oraş din Gorj, vizat de o anchetă a Parchetului European. Prejudiciu de 3.000.000 de euro

Târgu-Jiu


Ultimele știri
Cele mai citite