Tatăl și fiul care au agresat și înjurat polițiștii chiar în sediul Poliției Târgu Jiu, arestați pentru 30 de zile VIDEO

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Cei doi bărbați care au înjurat polițiști și au făcut scandal chiar în sediul Poliției Municipale Târgu Jiu au fost arestați preventiv de Judecătoria Târgu Jiu pe o perioadă de 30 de zile.

Tânărul de 20 de ani a fost arestat preventiv pentru 30 de zile Foto: Captura/Florin Gurgui/Facebook
Tânărul de 20 de ani a fost arestat preventiv pentru 30 de zile Foto: Captura/Florin Gurgui/Facebook

Unul dintre polițiști a filmat scandalul făcut de cei doi în sediul Poliției Municipale Târgu Jiu. Imaginile au ajuns pe Facebook și în mediul online. În plus, și tânărul care i-a înjurat și jignit pe polițiști filma cu telefonul mobil în momentul când adresa aceste cuvinte și expresii.

Procurorul de caz din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Târgu-Jiu i-a prezentat instanței de judecată, cu propunere de arestare preventivă, pe cei doi bărbați reținuți ieri pentru infracțiunea de ultraj. Instanța de judecată și-a însușit propunerea și a emis mandate de arestare preventivă pentru 30 de zile pe numele celor doi”, au transmis reprezentanții Poliției Gorj.

Cei doi au fost ajuns în Centrul de Reținere și Arestare Preventivă al IPJ Gorj.

Tatăl este acuzat că a agresat un polițist

Cei doi au vârste de 53 și 20 de ani. Polițiștii au intervenit la un eveniment, iar bărbatul de 53 de ani ar fi exercitat acte de violență asupra unui polițist. „În seara de 7 martie, bărbatul de 53 de ani ar fi exercitat acte de violență asupra unui polițist, aflat în exercitarea atribuțiilor de serviciu, iar tânărul de 20 de ani ar fi adresat amenințări cu acte de violență și cuvinte și expresii jignitoare unui alt polițist, în aceleași împrejurări. Cercetările au fost continuate de polițiști din cadrul Serviciului de Investigații Criminale, delegați de procurorul de caz pentru desfășurarea de activități specifice“, se arată într-un comunicat de presă din momentul reținerii celor doi.

SNPPC cere pedepse mai dure pentru ultraj

Sindicatul Național al Polițiștilor și Personalului Contractual (SNPPC) a solicitat pedepse mai aspre pentru cei care agresează polițiști: „SNPPC solicita MAI modificarea urgentă a OMAI 9/2009 așa cum domnul vicepremier Cătălin PREDOIU s-a angajat! Un nou ultraj la IPJ GORJ în care procurorii au refuzat dispunerea de masuri preventive fata de cei 2 autori. Nu este primul caz de acest gen in GORJ și nici în România. SNPPC a atras tot timpul atenția că slăbirea autoritatății polițistului se datorează mai ales lipsei de fermitate în deciziile magistraților care, fie cercetează în stare de libertate, fie refuză arestarea preventivă, fie soluționează cu clasare/achitare aceste dosare, încurajând astfel ultrajele asupra polițistilor, (agresarea fizică și/sau verbală a polițiștilor, amenințarea, adresarea de injurii, etc.)”, potrivit SNPPC.

Târgu-Jiu



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite