Dan Morega, fostul prefect de Gorj, a fost prins la volan fără permis pentru a cincea oară

0
Publicat:

Polițiștii au deschis dosar penal după ce fostul prefect de Gorj, Dan Ilie Morega, care are permisul de conducere retras, a fost fotografiat lângă maşina sa, în Bucureşti.

Fostul prefect de Gorj surprins lângă mașina sa FOTO Sunclick
Fostul prefect de Gorj surprins lângă mașina sa FOTO Sunclick

Brigada Rutieră din cadrul Poliţiei Capitalei anunţă că, după ce imaginile au apărut în spaţiul public, poliţiştii au deschis un dosar de cercetare in rem.

În imaginile publicate de Sunclick se vede fostul prefect de Goj, alături de maşina sa şi stând de vorbă cu doi jandarmi.

„În urma imaginilor apărute în spaţiul public, poliţiştii Brigăzii Rutiere s-au sesizat din oficiu cu privire la săvârşirea infracţiunii de conducere a unui vehicul pe drumurile publice de către o persoană al cărei permis de conducere a fost retras. În cauză se efectuează cercetări "in rem" sub aspectul săvârşirii infracţiunii prev. şi ped. de art. 335 alin.2 Cod Penal pentru stabilirea situaţiei de fapt şi luarea măsurilor legale care se impun”, transmite Poliţia Rutieră.

Conform articolului invocat, ”conducerea pe drumurile publice a unui vehicul pentru care legea prevede obligativitatea deţinerii permisului de conducere de către o persoană al cărei permis de conducere este necorespunzător categoriei sau subcategoriei din care face parte vehiculul respectiv ori al cărei permis i-a fost retras sau anulat ori căreia exercitarea dreptului de a conduce i-a fost suspendată sau care nu are dreptul de a conduce autovehicule în România se pedepseşte cu închisoare de la 6 luni la 3 ani sau cu amendă”.

În ultima perioadă, Dan Ilie Morega, care are permisul retras din motive medicale, a fost depistat de patru ori la volan deşi nu mai are permis de conducere, de trei ori în judeţul Gorj şi o dată în judeţul Mehedinţi.

Dan Ilie Morega nu mai are dreptul de a conduce, potrivit medicilor Foto: Alin Ion
Dan Ilie Morega nu mai are dreptul de a conduce, potrivit medicilor Foto: Alin Ion

La sfârşitul lunii februarie, el a fost internat în secţia de Psihiatrie pentru realizarea unei expertize care să stabilească dacă mai poate conduce vehicule, acesta având interdicţie de a mai conduce timp de 6 luni, timp în care va urma un tratament.

În decembrie 2023, Poliția Gorj a fost informată în scris de doi medici, un psihiatru și un neurolog, că, în urma unui consult, au rezultat niște probleme și că fostul parlamentar nu mai este apt să conducă autovehicule.

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite