Accident de muncă mortal într-o exploatație forestieră din județul Gorj. Victima este un bărbat de 44 de ani

0
Publicat:

Un lucrător forestier în vârstă de 49 de ani și-a pierdut viața luni, 11 martie, în urma unui accident de muncă. Poliția Gorj și Inspectoratul Teritorial de Muncă (ITM) Gorj au deschis anchete pentru a stabili ce s-a întâmplat.

Bărbatul a fost strivit de copacul care a fost tăiat de colegul său Foto: Arhivă Adevărul
Bărbatul a fost strivit de copacul care a fost tăiat de colegul său Foto: Arhivă Adevărul

Accidentul a avut loc într-o pădure de pe raza comunei Baia de Fier, județul Gorj, în perimetrul Ocolului Silvic Polovragi.

,,Ca urmare a acestui eveniment, Inspectoratul Teritorial de Muncă Gorj a deschis dosar de cercetare a evenimentului în vederea stabilirii împrejurărilor și cauzelor care au condus la producerea evenimentului, precum și stabilirea reglementărilor legale încălcate, a răspunderilor și a măsurilor ce se impun a fi luate pentru prevenirea producerii altor evenimente similare și, respectiv, determinarea caracterului accidentului. La fața locului s-au prezentat, imediat după producerea evenimentului, doi inspectori de muncă din cadrul Compartimentului Control Securitate și Sănătate în Muncă în vederea efectuării cercetării inițiale. Evenimentul a fost comunicat Inspectoratului Teritorial de Muncă Gorj“, se arată într-un comunicat al ITM Gorj.

Strivit de un copac tăiat de un coleg

Potrivit polițiștilor, băratul de 44 de ani a murit de un copac tăiat cu drujba de un coleg de-al său.

„Astăzi, polițiști din cadrul Poliției Orașului Novaci au fost sesizați prin apelul 112 cu privire la faptul că o persoană a suferit un accident de muncă. Din primele cercetări efectuate de polițiști la fața locului a reieșit faptul că trei bărbați, cu vârste de 42, 44 și 46 de ani, din comunele Baia de Fier și Polovragi, angajați ca muncitori la o societate comercială, desfășurau activități de exploatare forestieră, pe raza comunei Baia de Fier. În acest context, bărbatul de 44 de ani a fost găsit fără semne vitale, fiind rănit de un copac, tăiat cu drujba de bărbatul de 42 de ani“, au transmis reprezentanții Poliției Gorj.

Cadavrul bărbatului e fost transportat la Serviciul de Medicină Legală Gorj în vederea efectuării necropsiei.

Oamenii legii au întocmit dosar penal sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de ucidere din culpă și neluarea și nerespectarea măsurilor legale de securitate și sănătate în muncă.

Târgu-Jiu



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite