Târgu-Jiu: O femeie din Gorj, despăgubită de CEDO cu 16.000 de euro

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Curtea Europeană a Drepturilor Omului a pronunţat o hotărâre împotriva României, fiind stabilite despăgubiri de 16.000 de euro pentru Ana Elisabeta Baldovin, o femeie din comuna Băleşti, care i-a acuzat pe medicii români că i-au incalcat fetiţei sale dreptul la viaţă.

Totul s-a petrecut în anul 2002, când femeia de 28 de ani s-a internat la spital hotărâtă să aducă pe lume un copil prin cezariană, numai că medicii gorjeni au decis că trebuie să nască normal, fără să ia în calcul sfatul celor care îi făcuseră controlul din timpul sarcinii. O expertiză a celor de la Medicină Legală a stabilit că fetiţa a murit după ce s-a sugrumat cu cordonul ombilical. În 2000, gorjeanca mai pierduse o fetiţă, la numai o săptămână după naştere. Răpusă de durere, femeia a cerut sprijinul Curţii Europene a Drepturilor Omului, care i-a dat recent câştig de cauză.

Ana Elisabeta Baldovin a invocat articolul 2 al Convenţiei, privind dreptul la viaţă, acuzând faptul că nu a beneficiat de o anchetă eficientă în urma decesului fiicei sale în 2002 în timpul naşterii, dar şi faptul că medicul de gardă a dispus naşterea pe cale naturală, deşi era necesară cezariana, conform recomandărilor ginecologului care îi supraveghease sarcina până atunci.

Curtea a constatat că Romania a încalcat articolul 2 al convenţiei, prin lipsa anchetei eficiente şi a stabilit despăgubiri pentru Ana Elisabeta Baldovin de 16000 euro.

Târgu-Jiu



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite