Subprefectul de Gorj îi ia în râs pe românii care au asaltat benzinăriile: „Gradul de manipulare e invers proporţional cu nivelul de educaţie“

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Mihai Istrate a fost numit subprefect în urmă cu aproximativ o săptămână   Foto: Facebook/Istrate Mihai
Mihai Istrate a fost numit subprefect în urmă cu aproximativ o săptămână   Foto: Facebook/Istrate Mihai

Subprefectul de Gorj, Mihai Istrate (PSD), i-a jignit pe românii care au stat la coadă la benzinării pentru a-şi face provizii de combustibil după ce au existat informaţii că preţurile vor creşte exploziv.

„Gradul de manipulare al unei societăţii este invers proporţional cu nivelul de educaţie al ei...

Dacă mai adăugăm şi nostalgia genetică a bucuriei de a sta la coadă pentru a "prinde" ceva, putem obţine reţeta perfectă a unei auto-destabilizări economice schiţată de «intelligence people»", este mesajul postat de Mihai Istrate pe pagina sa de Facebook. 

Mihai Istrate este profesor de Informatică şi a fost director al Liceului Tehnologic Ţicleni, astfel că este direct responsabil de procesul de educaţie despre care face vorbire în mesajul său. 

Şi-a angajat vărul cu un trecut infracţional ca profesor

Mihai Istrate a fost numit în urmă cu o săptămână în funcţia de subprefect. Acesta a fost implicat în urmă cu doi ani într-un scandal de proporţii. El şi-a angajat vărul, pe Elvis Truşcă, pentru a preda la Liceul Tehnologic Ţicleni, la plata cu ora, deşi avea un trecut infracţional. 

Elvis Truşcă preda educaţie fizică şi instruire practică în cadrul şcolii. Truşcă a fost condamnat în Italia, în anul 2013, pentru furt calificat, iar în urmă cu 30 de ani a fost suspect într-un dosar de viol şi sechestrare a unei tinere. Inspectoratul Şcolar Judeţean Gorj a decis ca activitatea didactică a vărului directorului Liceului Tehnologic să se încheie. 

Reacţia PSD 

Întrebat de „Adevărul“ ce crede despre opinia exprimată public de subprefectul PSD de Gorj, Radu Oprea, purtătorul de cuvânt al PSD, a răspuns evitând taxarea colegului de partid: „Eu cred că acum toate autorităţile ar trebui să fie calme, să acţioneze hotărât, astfel încât să se vadă o reacţie puternică a statului român, iar incidentele ca cel de ieri să nu mai aibă loc. Cei care au speculat aseară ar trebui să înţeleagă că acest lucru nu este permis în România“. 

Oprea mai crede că ceea ce s-a întâmplat miercuri, 9 martie, nu ar fi trebuit să aibă loc în România - pentru că nu exista cauza.

„România, spre deosebire de alte ţări precum Ungaria, nu are probleme cu stocurile, dar sigur, dacă studiem economia comportamentală vedem de ce se întâmplă astfel de lucruri, mai ales într-o societate obosită, după pandemie, după efortul acesta comun. Ce trebuie făcut este acţiune, comunicare corectă, informare şi acţiune. Acţiunea astăzi este foarte solidă din partea autorităţilor. ANAF, ANPC şi ministerul Muncii au anunţat controale, inclusiv premierul Ciucă, încă de aseară, şi astăzi s-au şi întâmplat. Aceasta este acţiunea de care avem nevoie încât astfel de incidente să nu se mai repete“, a mai spus oficialul PSD. 

„Adevărul“ a cerut punctul de vedere şi al Guvernului Ciucă, despre reprezentantul său în teritoriu de la Gorj. Până la momentul publicării acestui articol, răspunsul purtătorului de cuvânt Dan Cărbunaru nu a venit. Îl vom publica de îndată ce va fi transmis.  

Vă recomandăm să citiţi şi 

O primărie din Gorj oferă 50 de camere pentru cazarea refugiaţilor din Ucraina

Poliţiştii gorjeni au donat sânge pentru răniţii din Ucraina

Târgu-JiuPartenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite