Slujba de duminică organizată de un preot în curtea locuinței sale. Părintele se află în conflict cu Mitropolia Olteniei

0
Publicat:

Un preot din municipiul Târgu Jiu a organizat slujba de duminică, 3 decembrie 2023, chiar în curtea casei sale, pentru că biserica la care slujea a fost închisă de Protoieria Târgu Jiu.

Preotul Barză i-a dus pe enoriași în curtea casei sale Foto: Captură Facebook
Preotul Barză i-a dus pe enoriași în curtea casei sale Foto: Captură Facebook

Preotul Cosmin Barză de la Gorj a ținut slujba de duminică, 3 decembrie 2023, la el acasă, după ce pe ușa bisericii cu hramul „Sfânta Varvara“, din cartierul Primăverii din Târgu Jiu, acolo unde slujea, a fost ferecată. Mitropolia Olteniei a încercat să aducă alți preoți, care au fost respinși de enoriași.

Protoieria Târgu Jiu este în proces cu preotul Barză care este susținut de localnici.

Preotul Cosmin Barza nu a putut intra în biserică, deoarece a fost pusă o altă încuietoare, iar, în plus, enoriașii au sigilat ușa pentru a împiedica un alt preot să intre în biserică.

Inițial, la biserica din cartierul Primăverii a fost repartizat un părinte care fusese anterior jurist la Teatrul Dramatic „Elvira Godeanu“. Enoriașii nu l-au dorit și, ulterior, noul părinte a fost retras. La mica biserică a fost trimis un alt preot, în urma organizării unui concurs, însă localnicii  nu îl doresc nici pe acesta. 

Enoriașii îl susțin pe părintele Cosmin Barză și nu acceptă un alt preot. „Are har și ne-am obișnuit cu el. De zece ani slujește părinte și nu este normal să îl înlăture. Face slujbe pe care nu le întâlnești în altă parte“, a spus un enoriaș.

Localnicii au chemat poliția pe motiv că noul preot și reprezentanții Protoieriei Târgu Jiu au intrat prin efracție în lăcașul de cult.

„Oamenii au simțit că le ofer hrana cea bună“

Preotul Cosmin Barză a spus: „Grija mea e față de sufletele acestea pe care le-au rătăcit. Eu din biserica mea nu am ieșit, oamenii au simțit că le ofer hrana cea bună, iar acum ajung să le spună oamenilor că sunt schismatic, că fac tulburare. Păi, eu fac tulburare?”, a precizat părintele pentru Pro Tv.

Târgu-Jiu



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite