A spart baia de ulei a autoturismului pe o stradă monument istoric din Târgu Jiu modernizată de un arhitect renumit VIDEO

0
Publicat:

Un șofer din județul Gorj a spart baia de ulei a autoturismului său după ce a trecut peste o rigolă amenajată pe Calea Eroilor, strada monument istoric din Târgu Jiu, care a fost modernizată recent.

Conducătorul autoturismului a filmat evenimentul prin care a trecut și a dat vina pe Primăria municipiul Târgu Jiu, care a finanțat lucrarea. Una dintre dalele folosite pentru drenarea apelor pluviale s-a desprins.

„Uitați ce a făcut Primăria municipiului Târgu Jiu. A pus dale. Am dat în ea și mi-a spart baia de ulei. Mi-a distrus mașina“, a răbufnit șoferul pe Tik Tok.

Bia de ulei a mașinii a fost spartă Foto: Tik Tok
Bia de ulei a mașinii a fost spartă Foto: Tik Tok

Proiectul are mari lacune

Calea Eroilor este strada care face parte din ansamblul brâncușian, în care sunt incluse Masa Tăcerii, Poarta Sărutului și Coloana fără de Sfârșit. Calea Eroilor este o stradă axă în lungime de aproximativ un kilometru, care face legătura dintre Parcul Central, unde se află Masa Tăcerii și Poarta Sărutului, și parcul în care se află Coloana fără de Sfârșit. O parte din strada Calea Eroilor a fost modernizată, cu fonduri alocate de Ministerul Dezvoltării.

Proiectul de modernizare aparține unui arhitect renumit, Dorin Ștefan, fostul decan al Facultății de Arhitectură, însă soluțiile alese de acesta lasă mult de dorit, drept dovadă fiind incidentul cu baia de ulei. Dalele din andezit sunt puse pe nisip. Acestea nu au o stabilitate foarte mare. Cea mai mare parte a dalelor folosite la rigole, în zonele în care se intersectează cu alte străzi, sunt sparte, din cauza traficului.

Arhitect: „Lucrez la o altă soluție“

Că arhitectul Dorin Ștefan a greșit o demonstrează și declarația făcută de acesta în care spune că lucrează la o altă soluție în privința rigolelor: „În general, proiectul respectă imaginea din proiect. Mai sunt câteva lucrări de finalizat. Sunt câteva elemente de detaliu care nu sunt în regulă și acolo am anumite observații. La trecerile celor două străzi sunt anumite probleme cu rigolele. Lucrez la o altă soluție. Nu vor fi schimbate rigolele cu altele“, declară arhitectul.

O altă problemă o reprezintă piatra cubică pusă lângă „gurile“ de canalizare, care nu sunt puse după o anumită formă. De asemenea, unele pavele de andezit prezintă spații mari între el.

Contrazicere pe tema recepției

Arhitectul Dorin Ștefan și primarul din Târgu Jiu, Marcel Romanescu (PSD), se contrazic pe tema recepției: „Probabil că recepția va avea loc într-o lună sau două. Eu nu am fost convocat la recepție. Ca atare, nu este stringentă. O să văd lucrarea cu o zi în înainte și, în funcție de cele constatate, o să iau o hotărâre. Se poate încheia recepția cu anumite obiecțiuni. Există o recepție finală după cinci ani, iar în perioada asta ele trebuie remediate. Este o practică curentă“, spunea arhitectul în urmă cu două săptămâni, iar primarul Romanescu susținea ca recepția a început.

Lucrările au fost câștigate de către o firmă din Italia, care a subcontractat către o firmă românească.

Târgu-Jiu



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite