Locul unde un adolescent de 16 ani și-a luat viața, transformat într-un altar. Primăria Târgu Jiu a amplasat o bancă Smart

0
Publicat:

O bancă tip ,,Smart” a fost montată de Primăria Târgu Jiu în Parcul Central, lângă podul istoric Ferdinand, pentru tinerii care vin să se reculeagă la locul unde un adolescent de 16 ani și-a luat viața.

Banca smart a fost montată lângă podul istoric unde tânărul s-a sinucis Foto: Marcel Romanescu
Banca smart a fost montată lângă podul istoric unde tânărul s-a sinucis Foto: Marcel Romanescu

,,La cererea tinerilor am montat o bancă smart în Parcul Central, chiar lângă Podul Ferdinand. Banca este dotată cu panou fotovoltaic și porturi de tip USB. Solicitarea a fost făcută pentru cei care se simt apropiați de tânărul care și-a pierdut viața în apele Jiului și doresc să rămână câteva momente în zonă”, a transmis primarul municipiului Târgu Jiu, Marcel Romanescu.

În acest loc sunt aprinse mereu candele în amintirea adolescentului care s-a sinucis, fiind un adevărat altar.

A fost înmormântat în urmă cu două zile

Andrei, tânărul de 16 ani care și-a pus capăt zilelor, a fost înmormântat luni, 27 noiembrie, în Cimitirul Municipal. Sute de persoane l-au condus pe adolescentul cu un destin tragic pe ultimul drum. Printre ei s-au numărat colegii lui Andrei de la Colegiul Național „Spiru Haret“ (CNSH) din Târgu Jiu, dar și de la Liceul Energetic, unde a învățat în clasa a IX-a.

Mama lui Andrei a avut nevoie de îngrijiri medicale, din cauza durerii suferite.

Andrei se confrunta cu probleme emoționale. Acesta se afla în grija bunicilor, pentru că cei doi părinți se despărțiseră și erau plecați la muncă în străinătate. „Vesel de trist“ de descria elevul, mărturisirea fiind făcută de către fosta profesoară de Limba și Literatura Română a adolescentului. Conducerea CNSH a precizat că elevul a cerut să participe la ședințe de consiliere psihologică și a fost nevoie de acordul părinților. 

Andrei era deosebit de inteligent, fiind atras de latura artistică. El era pasionat de muzica Hip Hop și chiar își compunea singur melodiile. De asemenea, Andrei a scris o piesă de teatru care a fost premiată. 

Decizia de a-și pune capăt zilelor ar fi fost luată brusc de către Andrei, în urma unei discuții mai aprinse cu mama sa.

Târgu-Jiu



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite