Scandal provocat de doi bărbați într-o secție de poliție din Târgu Jiu. Oamenii legii, înjurați ca la ușa cortului VIDEO

0
Publicat:

Cei doi indivizi i-au înjurat pe oamenii legii după ce aceștia ar fi intervenit într-un caz în urma unui apel la 112.

Polițiștii au fost ultragiați de indivizi FOTO: captură video
Polițiștii au fost ultragiați de indivizi FOTO: captură video

În imaginile făcute publice de Sindicatul Național al Polițiștilor și Personalului Contractual (SNPPC)  se observă cum doi bărbați au un comportament violent și îi înjură pe polițiști chiar în interiorul secției de poliție.

SNPPC solicita MAI modificarea urgentă a OMAI 9/2009 așa cum domnul vicepremier Cătălin PREDOIU s-a angajat!

Un nou ultraj la IPJ GORJ în care procurorii au refuzat dispunerea de masuri preventive fata de cei 2 autori. Nu este primul caz de acest gen in GORJ și nici în România.

SNPPC a atras tot timpul atenția că slabirea autoritatății polițistului se datorează mai ales lipsei de fermitate în deciziile magistraților care, fie cercetează în stare de libertate, fie refuză arestarea preventivă, fie soluționează cu clasare/achitare aceste dosare, încurajând astfel ultrajele asupra politistilor, (agresarea fizică și/sau verbală a polițiștilor, amenințarea, adresarea de injurii, etc.).

La baza societății trebuie să stea nevoia de siguranța, atăt a cetațeanului cât și a polițistului. Ne intrebăm retoric bineînțeles, dacă era un procuror sau judecator ultragiat, oare suspecții mai erau cercetati în stare de libertate?”, potrivit SNPPC.

Sindicatul critică și Ministerul Afacerilor Interne (MAI), condus de Cătălin Predoiu, pentru că nu oferă asistență juridică polișiștilor în cazurile de ultraj.

”Am solicitat constant in ultimul timp reținerea și arestarea preventivă, condamnarea cu executare către limita maximă a pedepsei si interdictia eliberariii conditionate pentru ultraj și ultrajul judiciar.

Mai mult, nici pana in prezent MAI nu a considerat oportun sa acorde asistenta juridica politisilor ultragiati, deși domnul ministru Cătălin PREDOIU cunoaște chiar de la SNPPC această scăpare a OMAI 9/2009”.

Târgu-Jiu



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite