REZOLVARE SUBIECTE BAC 2013 / adevarul.ro publică, miercuri, rezolvarea subiectelor de la proba scrisă la Matematică, la Bacalaureat

0
0

Absolvenţii clasei a XII-a susţin miercuri, 3 iulie, proba scrisă la Matematică, la examenul de Bacalaureat 2013. Adevarul.ro publica, miercuri, rezolvarea subiectelor la Bac 2013, pe care le va rezolva şi dezbate împreună cu profesori şi candidaţi la examenul de maturitate.

Examenul de Bacalaureat 2013 continuă miercuri, 3 iulie, cu proba scrisă la Matematică.

În judeţul Gorj, peste 300 de absolvenţi au lipsit de la cea de-a doua probă scrisă a examenului maturităţii, iar la Motru, o elevă a încercat să copieze cu telefonul mobil, motiv pentru care a fost eliminată din sală.

Ca de obicei, subiectele de la matematică le-au pus probleme candidaţilor. „A fost foarte greu. Am abordat toate subiectele“, a spus o candidată. Au existat şi absolvenţi care se aşteptau la subiecte la dificile: „A fost uşor. Nu au fost subiecte aşa de dificile după cum ne aşteptam“.

Emoţii mari au avut şi părinţii care şi-a aşteptat copiii în căldură la poarta liceelor. „De trei ani încearcă să treacă examenul de matematică. Sper că, de această dată, va reuşi“, a spus mama unei eleve. 

Subiectele la Bac 2013 vor fi publicate pe adevarul.ro şi vor fi rezolvate şi dezbătute în direct, în cadrul unor emisiuni dedicate examenului de Bacalaureat 2013, cu profesori. Emisiunile despre proba scrisă la Istorie la Bac 2013 vor fi transmise miercuri, 3 iulie,  pe adevarul.ro, începând cu orele 10.45, şi vor putea fi urmărite în direct pe site-ul adevarul.ro.

Aproape 175.000 de elevi din toată ţara vor da miercuri, 3 iulie, proba obligatorie a profilului de la examenul de Bacalaureat 2013. Cei care au terminat liceul la profil Uman vor da examen scris la Istorie, iar cei de la Real vor fi testaţi la Matematică.

În total, pentru examenul de Bacalaureat de anul acesta s-au înscris peste 188.000 de candidaţi. Dintre aceştia, în jur de 150.000 s-au prezentat luni la prima probă scrisă de la Limba şi Literatura Română, iar în jur de 7.000 la proba de la Limba Maternă, de marţi, potrivit datelor Ministerului Educaţiei.

Urmează vineri ultima probă de la Bac, proba la materia opţională conform profilului studiat, pentru care s-au înscris peste 165.000 de candidaţi.

Diferenţele în ceea ce priveşte numărul de candidaţi provin din faptul că o parte dintre aceştia sunt absolvenţi ai seriilor anterioare care au susţinut şi promovat unele dintre probe, echivalându-şi ulterior notele pentru această sesiune, au explicat reprezentanţii ministerului.

Examenul de Bacalaureat 2013 continuă miercuri, 3 iulie, cu proba scrisă la Matematică.

Subiectele vor fi prezentate şi rezolvate la Adevărul Live, de la ora 10.45.

Târgu-Jiu


Ultimele știri
Cele mai citite

Partenerii noștri