Primarul municipiului Târgu Jiu, sancţionat de Universitatea „Brâncuşi“. Cartea pe baza căreia acesta a devenit conferenţiar, de negăsit

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Primarul municipiului Târgu Jiu a fost sancţionat de Universitatea „Constantin Brâncuşi“        Foto: Adevărul
Primarul municipiului Târgu Jiu a fost sancţionat de Universitatea „Constantin Brâncuşi“        Foto: Adevărul

Primarul municipiului Târgu Jiu, Marcel Romanescu, conferenţiar la Universitatea „Constantin Brâncuşi“, a fost sancţionat de către către conducerea universităţii pentru că „s-a abătut de la normele de etică universitară şi normele de conduită etică în cercetarea ştiinţifică“.

Cercetarea s-a declanşat la sesizarea rectorului Sorin Purec cu privire la faptul că ISBN-ul alocat pentru o carte scrisă de Marcel Romanescu şi prezentată de acesta pentru obţinerea gradului universitar de conferenţiar corespundea unei alte lucrări. 

În plus, cartea lui Romanescu nu a fost găsită în biblioteca universităţii, iar primarul a motivat că nici el nu o mai deţine. 

 „Retragerea sau corectarea tuturor lucrărilor publicate prin încălcarea normelor de bună conduită; (...) suspendarea pe o perioadă determinată de timp de 5 ani a dreptului de înscriere la un concurs pentru ocuparea unei funcţii superioare ori a unei funcţii de conducere, de îndrumare de control sau ca membru în comisii de concurs. Marcel Laurenţiu Romanescu având funcţia de conf. univ. dr. cu post rezervat în cadrul Facultăţii de Ştiinţe Economice s-a abătut de la normele de etică universitară şi normele de conduită etică în cercetarea ştiinţifică“, se arată într-un comunicat al Universităţii „Constantin Brâncuşi“.

Romanescu va contesta hotărârea

Primarul Marcel Romanescu spune că hotărârea universităţii este ilegală şi o va contesta în instanţa de judecată. În plus, acesta susţine că va depune şi o plângere penală împotriva conducerii universităţii.

„Comunicatul este similar cu cel făcut în toamnă, când Comisia de etică a propus sancţionarea mea. Eu am urmat toate căile legale: am depus plângere prealabilă pentru evaluarea făcută de Comisia de Etică şi, ulterior, m-am adresat comisiei naţionale: Comisia de Etică şi Management Universitar. Acum se vor alege şi cu o plângere penală, deoarece în lege se menţionează că se parcurg paşii legali. După ce ia o decizie la nivelul universităţii, această comisie trebuie să îşi spună punctul de vedere, dacă este o hotărâre corectă. Cei de la universitatea din Târgu Jiu nu au aşteptat ca acest organism să se propunţe. Voi face mai întâi o contestaţie la nivelul universităţii şi mai apoi mă voi îndrepta în instanţa de judecată. 

În plus, hotărârea Comisiei de Etică de la nivelul universităţi are multe vicii de procedură“, a declarat Romanescu. 

Vă recomandăm să citiţi şi:

Operele lui Brâncuşi, în pericol din cauza găurilor tot mai mari. „Este un fenomen firesc“

Doi medici gorjeni, decoraţi de Preşedintele României cu Ordinul „Meritul Sanitar”

Târgu-Jiu


Ultimele știri
Cele mai citite

Partenerii noștri