Fost candidat la preşedinţia României, evacuat din locuinţă. „Nu am mai avea dormitor sau altceva“

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Familia lui Ninel Potârcă a fost evacuată din locuinţă                                          Foto: Arhivă Adevărul
Familia lui Ninel Potârcă a fost evacuată din locuinţă                                          Foto: Arhivă Adevărul

Constantin Ninel Potârcă, fostul candidat la preşedinţia României în anul 2009, a fost evacuat silit din popria locuinţă. Omul de afaceri de etnie romă din cartierul Meteor, din municipiul Târgu Jiu, nu mai are voie să intre în propria casă.

Acesta a fost trimis în judecată în mai multe dosare penale pentru evaziune fiscală, iar prejudiciul stabilit de instanţele de judecată se ridică la milioane de euro. Cum fostul candidat la preşedinţie nu a avut bani să achite prejudiciul, „palatul“ acestuia a fost scos la vânzare. Noul proprietar a pus în executare, miercuri, 6 aprilie, ordinul judecătoresc. 

Executorul judecătoresc a venit împreună cu nou proprietar, un avocat din Craiova, şi mai mulţi jandarmi. Constantin Potârcă nu se afla acasă. Rudele omului de afaceri au fost anunţate că trebuie să-şi mute bunurile din casa de aproximativ 300 metri pătraţi. Mobila urmează să fie ridicată într-un termen de 30 de zile. 

„Vor să ridice un perete“

Familia Potârcă a rămas cu o mică parte din locuinţă, strictul necesar. „Vor să ridice un perete pentru a delimita clar proprietăţile. Nouă ne-ar mai rămâne bucătăria şi o baie, nu am mai avea dormitor sau altceva. 

Restul va fi închis dacă nu ajungem la o înţelegere cu noul proprietar“, a spus Roxana Potârcă, fiica fostului candidat la Preşedinţia României. 

locuinta potarca

Foto: Adevărul

Noul proprietar cere 700.000 de lei

Familia lui Contantin Ninel Potârcă susţine că nu a ştiut când ANAF a scos la vânzare casa. Acum, aceasta vrea să-i facă o ofertă noului proprietar: „Am insistat şi i-am rugat să ne dea un răgaz de o lună de zile, pentru a le face o ofertă ca să cumpărăm noi clădirea. Dumnealor au luat-o de la ANAF cu 7.000 de euro fără ca noi să ştim pentru că, altfel, am fi luat-o noi. Acum ne cer 7 miliarde, în bani vechi. Noi avem deja parte din familie la muncă în Germania şi Anglia. O să mergem şi noi, dar această sumă nu o să putem să o strângem, pentru a stinge litigiul. Nu avem de unde să dăm banii aceştia. Noi ne gândim să plătim un miliard“, a mai spus fiica celui care a fost supranumit „Obama“ de Meteor. 

„Obama“ de Meteor este şi acum judecat pentru evaziune fiscală

Constantin Ninel Potârcă a fost condamnat în mai multe dosare penale pentru evaziune fiscală, în care a fost condamnat la închisoare cu executare, dar şi la plata unor prejudicii de milioane de euro.

Pentru că nu a avut bani să achit prejudiciul, locuinţa acestuia pusă sub sechestru a fost scoasă la vânzare.

Fostul candidat la preşedinţie mai are şi acum un dosar de evaziune fiscală pe rolul instanţei de judecată. 

Vă recomandăm să citiţi 

 

Campionii României la robotică au nevoie de sprijin pentru a ajunge la Olimpiada internaţională din SUA

 

Operele lui Brâncuşi, în pericol din cauza găurilor tot mai mari. „Este un fenomen firesc“

Târgu-Jiu



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite