Patru gorjeni acuzaţi de contrabandă, camătă, nerespectarea regimului armelor şi al muniţiilor şi trafic de droguri de risc

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Patru gorjeni au fost reţinuţi într-un dosar instrumentat de DIICOT                                 Foto: Arhivă Adevărul
Patru gorjeni au fost reţinuţi într-un dosar instrumentat de DIICOT                                 Foto: Arhivă Adevărul

Patru gorjeni au fost reţinuţi pentru 24 de ore de poliţişti pentru acuzaţiile de contrabandă, camătă, nerespectarea regimului armelor şi al muniţiilor şi trafic de droguri de risc.

„La data de 7 aprilie, poliţişti din cadrul Serviciului de Combatere a Criminalităţii Organizate au continuat cercetările, sub coordonarea unui procuror din cadrul D.I.I.C.O.T.- B.T. Gorj, în cauza privind săvârşirea infracţiunilor de constituirea unui grup infracţional organizat, contrabandă, camătă, nerespectarea regimului armelor şi al muniţiilor şi trafic de droguri de risc, iar faţă de 4 persoane a fost dispusă măsura reţinerii, pentru 24 de ore.

Persoanele au fost introduse în Centrul de Reţinere şi Arestare Preventivă al Inspectoratului de Poliţie Judeţean Gorj“, au transmis reprezentanţii Poliţiei Gorj.

21 de percheziţii efectuate în Gorj şi Mehedinţi

Poliţiştii Serviciului de Combatere a Criminalităţii Organizate Gorj, împreună cu procurorii D.I.I.C.O.T. - Biroul Teritorial Gorj au efectuat, miercuri, 6 aprilie, 21 de percheziţii domiciliare, în judeţele Gorj şi Mehedinţi la persoane bănuite de constituirea unui grup infracţional organizat, contrabandă, camătă, nerespectarea regimului armelor şi al muniţiilor şi trafic de droguri de risc.

„Din cercetări a reieşit că, începând cu anul 2021, un bărbat ar fi iniţiat şi constituit, împreună cu alte două persoane, un grup infracţional organizat, în scopul săvârşirii infracţiunii de contrabandă cu produse accizabile, din tutun, în mai multe localităţi, din judeţele Gorj şi Mehedinţi.

Ulterior, începând cu anul 2022, la grupul infracţional organizat, ar fi aderat alţi trei bărbaţi, cu scopul de a sprijini activitatea infracţională a celor trei persoane.

Astfel, la intervale regulate de timp, unul dintre membrii grupării ar fi efectuat deplasări în municipiul Petroşani şi în alte localităţi, din judeţele învecinate, de unde s-ar fi aprovizionat cu ţigarete de contrabandă, pe care, ulterior, le-ar fi transportat, depozitat şi distribuit, prin intermediul persoanelor din grupul infracţional.

Pentru a se asigura că activitatea infracţională desfăşurată nu va fi descoperită, liderul grupului ar fi schimbat, frecvent, autoturismele pe care le-ar fi folosit pentru transportul ţigaretelor şi ar fi utilizat, în comunicare, un limbaj codificat, pe diverse aplicaţii tip chat.

De asemenea, liderul grupului infracţional organizat ar fi împrumutat, ca îndeletnicire, 7 persoane vătămate, cu sume de bani, percepând dobânzi considerabile.

În urma percheziţiilor domiciliare efectuate, poliţiştii au ridicat, în vederea continuării cercetărilor, peste 38.950 de ţigarete netimbrate, 20 de telefoane mobile, cu cartelele SIM aferente, 12 pliculeţe cu fragmente vegetale, 4 grindere, un pistol cu glonţ, de calibru de 9 mm, cu 6 cartuşe aferente, un pistol cu aer comprimat, 10 comprimate de xanax, un cântar de precizie şi 4.050 de lei.

De asemenea, au fost puse în executare 35 de mandate de aducere, persoanele vizate fiind conduse la sediul D.I.I.C.O.T. – Biroul Teritorial Gorj, în vederea audierii şi dispunerii măsurilor legale“, au transmis oamenii legii.

Târgu-Jiu



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite