Primarul care aduce Lumina Sfântă de la Ierusalim. Face de 11 ani cursa contracronometru pentru două județe

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Un primar din Gorj aduce de 11 ani, în noaptea de Înviere, Lumina Sfântă de la Ierusalim, în județele Vâlcea și Gorj. Adi Cîmpeanu fiind singura persoană din afara clerului bisericesc autorizată să intre în zona de aterizare a avionului.

Primarul Adi Câmpăeanu aduce de 11 ani Lumina Sfântă în Vâlcea și Gorj Foto: Arhivă Adevărul
Primarul Adi Câmpăeanu aduce de 11 ani Lumina Sfântă în Vâlcea și Gorj Foto: Arhivă Adevărul

Voi merge și în acest an să aduc Lumina Sfântă, în cel de-al 12-lea an consecutiv. Sunt singura peroana din afara clerului bisericesc care este autorizată de Patriarhie să intre în zona de aterizare și să preia Lumina Sfântă“, a povestit pentru „Adevărul“ Adi Cîmpeanu, primarul comunei Runcu din județul Gorj.

Primarul a rămas fără permis

Adi Cîmpeanu face cursă contracronometru până în comuna Runcu, pe o distanță de peste 320 de kilometri, pentru a aduce la timp Lumina Sfântă. Mai mult decât atât, primarul face opt opriri, pentru a lăsa Lumina Sfântă și la alte parohii din județele Vâlcea și Gorj.

„Avionul cu Lumina Sfântă ajunge între orele 19.30 și 20.30. Ajung în final la mine în comună și duc Lumina la opt biserici, printre care și la mănăstirea aflată în munte lângă Spitalul de Pneumoftiziologie Dobrița“, relatează primarul din Gorj.

Este o cursă contracronometru, iar într-un an l-a costat reținerea permisului de conducere pentru depășirea vitesei. „Totul este contracronometru. Am rămas o dată fără permis. Polițistul nu a înțeles“, a mărturisit primarul Adi Cîmpeanu. 

Acesta a decis să meargă și să aducă Lumina Sfântă, după ce o altă persoană a întârziat. 

„Am decis să fac acest lucru pentru ca oamenii să aibă lumină direct de la sursă, și nu de la o brichetă sau din altă parte. Am simțit că trebuie să fac lucrul acest. În urmă cu 13-14 ani a mers cineva de la Motru și a întârziat cu Lumina. Din acel moment, am luat hotărârea să merg eu. Este o chestie plăcută, de satisfacție, că ajung la timp și mă așteaptă sute de oameni. Dacă ajung cu 20 de minute mai târziu cu Lumina Sfântă, se pierde momentul. La ora 23.50 ajung la ultima biserică“, mărturisește primarul Adi Cîmpeanu de la Runcu.

Târgu-Jiu



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite