Drumul cu avionul și mașina al Luminii Sfinte de la mormântul din Ierusalim al Mântuitorului până în vestul României FOTO

0
Publicat:

De 13 ani Lumina Sfântă de la mormântul din Ierusalim al Mântuitorului este adusă la Arad cu avionul și apoi cărată cu mașinile de către preoții din județ la parohii.

Lumina este adusă an de an cu avionul de la București FOTO Bogdan-Gheorghe Noghiu
Lumina este adusă an de an cu avionul de la București FOTO Bogdan-Gheorghe Noghiu

Este o tradiție care an de an se așteaptă cu mare inters de către preoți, oficialități și credincioși.

În acest an, Lumina Sfântă de la mormântul din Ierusalim al Mântuitorului a ajuns, sâmbătă seara, la Catedrala Arhiepiscopală „Sfânta Treime” din Arad, unde a fost împărțită preoților din județ, pentru a o duce în bisericile în care slujesc, pentru a fi dată credincioșilor la slujba de Înviere.

Reprezentanții Arhiepiscopiei Aradului, Părintele Tiberiu Ardelean, inspector eparhial și Părintele Diac. Bogdan-Gheorghe Noghiu, inspector în cadrul Sectorului Social, au preluat Sfânta Lumină, sâmbătă seara, de pe Aeroportul Internațional Otopeni, după care s-au deplasat la Arad, unde au fost așteptați pe Aeroportul Internațional din Arad de către Preasfințitul Părinte Emilian Crișanul, Episcop vicar al Arhiepiscopiei Aradului, Iustin Cionca, președintele Consiliului Județean Arad, autoritățile județene și locale, reprezentanții Centrului Eparhial și a celor patru protopopiate.

În fața Catedralei Arhiepiscopale

În faţa Catedralei Arhiepiscopale, delegaţia a fost întâmpinată de IPS Părinte Timotei, Arhiepiscopul Aradului, de preoţi dar și de primari sau reprezentanți ai orașelor și comunelor din județ. Înaltpreasfinția Sa le-a vorbit celor care au venit să ia lumina de la Ierusalim despre importanţa acesteia.

Acesta este al 13-lea an în care Lumina Sfântă de la Ierusalim ajunge și la Arad. Sfânta Lumină s-a pogorât sâmbătă la ora 14:55 la Biserica Sfântului Mormânt din Ierusalim. Tradiția aducerii Sfintei Lumini din Ierusalim a fost instituită de Patriarhul Daniel în anul 2009, de atunci a fost adusă anual în toate parohiile din România”, a declarat Iustin Popovici, consilier cultural al Arhiepiscopiei Aradului.

După ce Lumina Sfântă a ajuns la Aeroportul din Arad, primarii din județ au postat mesaje pe paginile de socializare Facebook prin care au anunțat acest lucru.

Arad



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite