Plantație de canabis lângă Termocentrala Rovinari, cea mai mare din țară. Drogurile ajungeau în școli

0
Publicat:

Un teren aflat în apropierea Termocentralei Rovinari, din județul Gorj, cea mai puternică din țară, era folosit pentru cultivarea de canabis. Drogurile erau destinate școlilor din județ.

Plantele erau cultivate în recipiente din plastic Foto: Adevărul
Plantele erau cultivate în recipiente din plastic Foto: Adevărul

Plantația se afla în comuna Fărcășești, în satul Roșia Jiu, în apropiere de malul Jiului. Era deținută de câțiva tineri.

Drogurile erau cultivate în niște recipiente din plastic pentru damigene și anvelope uzate.

Un tânăr din Rovinari a fost reținut, deja, vineri, 6 octombrie 2023, și a fost dus de polițiști la fața locului pentru a se face o recunoaștere la fața locului.

Plantația a fost depistată în urma unei acțiuni a DIICOT Craiova, și serviciile de specialitate din Gorj și Dolj.

Conform unor surse din rândul anchetatorilor, drogurile ajungeau în unitățile de învățământ din județul Gorj.

Unul dintre cei implicați s-ar fi aflat în penitenciar, de unde urmărea prin intermediul camerei video de supraveghere și a telefonului mobil dezvoltarea plantelor. 

Plantație de canabis găsit și în Timiș 

Percheziții de amploare au avut loc și în Timiș, unde procurorii DIICOT au descoperit o cultură de canabis care se întinde pe 4.000 de metri pătrați.

În urma perchezițiilor domiciliare, a fost descoperită o cantitate de 400 de kilograme de canabis sub formă de plantă verde, 68 de kilograme de muguri de canabis și 60 de kilograme de canabis împachetate în pungi de către un kilogram, iar drogurile urmau să fie vândute pe piața din Timișoara.

Această plantație a fost înființată de la începutul anului. Opt persoane au fost reținute pentru 24 de ore și urmează să fie prezentate instanție de judecată cu propunere de arestare preventivă pentru 30 de zile.

De asemenea, un fost procuror al Parchetului Panciu, județul Vrancea, în vârstă de 65 de ani, este cercetat pentru cultivarea și deținerea de droguri de risc. Oamenii legii au găsit în podgoria acestuia o plantație de canabis.

Târgu-Jiu



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite