Proprietarul unei mari culturi de canabis, călcat de hoţi. Apoi au descins procurorii DIICOT

0
Publicat:

Procurorii DIICOT au stricat o afacere pusă la cale de proprietarul unei mari culturi de canabis din Neamț. Înainte de ca anchetatorii să facă descinderi, o parte din recoltă a fost prădată de hoţi.

Fermierul n-a mai apucat să se bucure de roadele muncii FOTO Arhiva Adevărul
Fermierul n-a mai apucat să se bucure de roadele muncii FOTO Arhiva Adevărul

Cultura ilicită aparţinea unui nemţean în vârstă de 38 de ani, de loc din comuna Icuşeşti, localitate aflată în apropiere de municipiul Roman. Încă din primăvară, acesta a decis că-i mai rentabil să cultive altceva decât tradiţionalul porumb, floarea soarelui ori grâu, orientându-se către canabis.

Mai ales că de concurenţă în domeniu nu putea fi vorba. A ales un teren aflat undeva în zona satului Băluşeşti. A cumpărat de pe internet seminţe, plantându-le, departe de ochii unor potenţiali curioşi, pe o solă înconjurată de alte culturi, în special de porumb. Totuşi, despre afacere au aflat şi doi consăteni, care au furat o parte din drog.

Cultura ilicită era şi în vederea anchetatorilor, agricultorul a fost monitorizat, iar la sfârşitul săptămânii trecute procurorii şi poliţiştii de la Direcţia de Investigare a Infracţiunilor de Crimă Organizată Neamţ au efectuat descinderi, în urma acestora fiind reţinut cel care a însămânţat cababisul, dar şi consătenii bănuiţi de furt.

În acest caz, autorităţile nu au transmis încă date oficiale, dar publicația Mesagerul.ro a dezvăluit că au fost descoperite 1,3 tone plante verzi de canabis şi aproximativ 100 kilograme de plante uscate, care, dacă ar fi fost vândute, aduceau „fermierului“ acuzat de trafic de droguri în forma cultivării drogurilor de risc în vederea comercializării, un profit consistent.

Înfiinţarea de culturi ilicite de droguri nu sunt o noutate prin Neamţ. Acum doi ani, un tânăr din Piatra Neamţ a fost vizitat de anchetatori, exact când se pregătea să vândă recolta de circa 100 de kilograme de canabis. Apoi, magistraţii au să execute o pedeapsă privativă de libertate de 2 ani şi 6  luni de închisoare, pierzând prin confiscare şi o sumă consistentă.

„Inculpatul a recoltat o cantitate considerabilă de canabis, pe care a depozitat-o la locuinţele sale, aceasta fiind uscată în pod şi pregatită în vederea comercializării. De asemenea, s-a reţinut faptul că o parte din cantitate a fost comercializată en-gros, mai multor dealeri, la preţul de 35.000-40.000 lei pe kilogram“, se arăta într-un comunicat DIICOT.

Piatra Neamţ



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite