O firmă care a aruncat gunoaie pe domeniul public s-a dat de gol. Amenda primită: 10.000 euro

0
Publicat:

O firmă din Timișoara a fost amendată cu 50.000 de lei pentru că a abandonat gunoaie pe domeniul public. Potrivit Primăriei Timișoara, firma s-a dat de gol, lăsând datele de identificare pe unele ambalaje aruncate la groapa de gunoi clandestină.

Rampă de gunoi clandestină în Timișoara FOTO Primăria Timișoara
Rampă de gunoi clandestină în Timișoara FOTO Primăria Timișoara

„În urma controlului rampei ilegale de gunoi de pe strada Martir Herman Sporer, polițiștii locali au găsit date de identificare aparținând unei firme, pe ambalajele abandonate. Pe lângă amenda aplicată, societatea este obligată ca, în termen de 24 de ore, să igienizeze locația și să predea deșeurile către RETIM”, a anunțat Primăria Timișoara.

Municipalitatea a lansat un apel pentru păstrarea curățeniei pe domeniul public. „Facem apel la toți timișorenii să contribuie la păstrarea curățeniei în spațiile publice, să colecteze selectiv deșeurile și să utilizeze punctele de colectare prin aport voluntar care funcționează pe raza Municipiului Timișoara”, a mai transmis municipalitatea.

Zeci de amenzi într-o săptămână

Poliția Locală a anunțat că agenții din cadrul Serviciului Protecția Mediului au realizat, în săptămâna 28 septembrie 2023 – 5 octombrie 2023, verificări în cazul a 45 de sesizări scrise și telefonice.

Sesizările au vizat terenuri neîngrijite infestate cu ambrozie, disconfort produs de diferite activități comerciale, șantiere și lucrări de renovare sau amenajări interioare, rampe clandestine cu deșeuri și abandon de deșeuri, neîntreținerea corespunzătoare a curților, parcărilor, spațiilor deținute sau utilizate, nerespectarea colectării selective a deșeurilor la asociațiile de proprietari, existența contractelor de salubrizare pentru deșeurile generate de către persoane fizice și juridice. 

Polițiștii locali au dat 48 de amenzi în valoare de 77.400 de lei. Au fost aplicate, în total, un număr de 48 de sancțiuni în valoare de 77.400 lei.

Pe linia respectării colectării selective a deșeurilor la asociațiile de proprietari, respectiv întreținerea curățeniei în jurul imobilelor, la locul de amplasare a pubelelor, au fost verificate 112  asociații de proprietari și locatari și au fost aplicate 5 sancțiuni contravenționale în valoare de 8.500 lei.

Au fost identificate și transmise Primăriei, în vederea luării măsurilor de igienizare, un număr de 22 rampe clandestine de deșeuri, fiind împărțite 125 de pliante și afișe cu centrele de colectare cu aport voluntar și pe linia prevenirii abandonului pe domeniul public.

Rampă de gunoi clandestină în Timișoara FOTO Primăria Timișoara
Rampă de gunoi clandestină în Timișoara FOTO Primăria Timișoara

La capitolul „Șantiere“, au fost verificate 40 de adrese, fiind aplicate în total 7 sancțiuni în valoare de 13.500 lei pentru gestionarea necorespunzătoare a deșeurilor și 2 sancțiuni cu avertisment pentru ambrozie pe șantiere. Printre locațiile în care au fost constatate nereguli se află strada Câmpului, F. Medeleț, Parâng, General Magheru.

Pe linia terenurilor neîntreținute și infestate cu ambrozia, au fost verificate 32 de locații, fiind aplicate 5 sancțiuni, conform L62/2018, cu avertisment si una cu amenda, în valoare de 5.000 lei dar și 3 sancțiuni pentru necosirea ierbii, în zone precum Armoniei, Torontalului.

În ceea ce privește depistarea persoanelor care abandonează sau depozitează deșeuri pe domeniul public, respectiv conștientizare pentru prevenirea și reducerea fenomenului, au fost identificate și sancționate 19 persoane, amenzile aplicate acestora fiind în valoare de 25.400 lei, pentru abandonul deșeurilor pe spații verzi sau depozitarea lângă pubele, în zone precum Brândușei, Câmpului. Două persoane au fost sancționate pentru neîncheierea contractelor de salubrizare.

Rampă de gunoi clandestină în Timișoara FOTO Primăria Timișoara
Rampă de gunoi clandestină în Timișoara FOTO Primăria Timișoara

Alte trei sancțiuni în valoare de 7.500 lei au fost aplicate concesionarului Cimitirelor Lipovei, Stuparilor și Săracilor pentru gestionarea defectuoasă a deșeurilor, depozitarea neconformă a acestora și necosirea vegetației. O persoană care a amenajat o parcare ilegală pe strada Dunărea, prin diminuarea spațiului verde, a fost sancționată pentru nerefacerea acestuia cu 15.000 lei.

Rampă de gunoi clandestină în Timișoara FOTO Primăria Timișoara
Rampă de gunoi clandestină în Timișoara FOTO Primăria Timișoara
TimişoaraPartenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite