Percheziții la escrocii Start-up Nation. Firme suspectate de obţinerea ilegală de fonduri

0
Publicat:

Poliţiştii şi procurorii au făcut, joi, 26 octombrie 2023, 16 percheziţii la opt firme din judeţul Gorj suspectate de obţinerea ilegală de fonduri prin programul Start-up Nation România.

Percheziții au avut loc la opt firme suspectate că au beneficiat ilegal de fonduri Foto: Arhivă
Percheziții au avut loc la opt firme suspectate că au beneficiat ilegal de fonduri Foto: Arhivă

Procurorii din cadrul Parchetului de pe lângă Curtea de Apel Craiova împreună cu organele de poliţie din cadrul I.P.J. Gorj şi I.P.J. Dolj au efectuat în această dimineaţă percheziţii domiciliare în 16 locaţii de pe raza judeţului Gorj, într-o cauză aflată pe rolul Parchetului de pe lângă Curtea de Apel Craiova, având ca obiect infracţiunile de obţinere ilegală de fonduri şi fals în înscrisuri sub semnătură privată, privind Programul Start-up Nation România, fiind vizate un număr de opt societăţi comerciale”, a transmis Parchetul de pe lângă Curtea de Apel Craiova.

Potrivit anchetatorilor, prejudiciul adus bugetului de stat fiind estimat la suma de 1.200.000 lei. 

Zeci de firme din țară sunt suspectate că au beneficia ilegal de fonduri

În urmă cu două zile, polițiștii Serviciului de Investigare a Criminalității Economice Neamț, sub coordonarea unui procuror de caz de la Parchetul de pe lângă Tribunalul Neamț, pun în executare 46 de mandate de percheziție domiciliară, în județele Bistrița Năsăud, Bihor, Constanța, Dolj, Hunedoara, Ilfov, Olt, Prahova, Sibiu, Timiș, Mureș, Giurgiu, Dâmbovița și în municipiul București, la persoane bănuite de săvârșirea infracțiunilor de constituirea unui grup infracțional organizat și obținerea ilegală de fonduri.

Din cercetări a reieșit faptul că, începând cu luna ianuarie 2020, prin intermediul a 23 de societăți comerciale, bănuiții ar fi solicitat fonduri publice printr-un program de finanțare, prezentând date și documente false.

Prejudiciul cauzat în acest dosar se ridică la suma de 4.086.000 de lei.

Târgu-Jiu



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite