Fiul lui Sile Cămătaru ar fi coordonat din închisoare un grup de traficanți de droguri. Percheziții la penitenciarul Jilava

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Percheziții la 12 adrese, astăzi, inclusiv în Penitenciarul Jilava, într-un dosar de trafic de droguri, trafic de persoane, spălare de bani și alte abateri grave. Printre cei vizați, unul dintre fii interlopului Sile Cămătaru.

Grupul infracțional a fost format inițial din 3 persoane și acționa în București și Ilfov, în 2022, ulterior s-au alăturat alte 6 persoane care distribuiau droguri de risc și mare risc. Liderul grupării ar fi  Albert Balint, cunoscut și ca Albert Cămătaru, unul dintre fiii lui Sile Cămătaru. 

Liderul grupului ar fi condus operațiunile din închisoare, pentru că în perioada noiembrie 2022- iulie 2023 se afla în penitenciar pentru executarea unei pedepse. De asemenea, acesta palnifica din penitenciar activitățile memebrilor pentru a introduce în închisoare droguri precum canabis și cocaină, atât pentru a le consuma, cât și pentru a le vinde altor deținuți. 

Potrivit comunicatului Poliției, o parte din cei suspectați au cumpărat  droguri de risc și mare risc , canabis și heroină, pentru   consumul  unor persoane din familie, încarcerate în același penitenciar.   

Pe parcursul investigațiilor și administrării probatoriului, a rezultat faptul că pe un alt palier infracțional,  alți trei  suspecți sunt bănuiți de implicarea în săvârșirea infracțiunilor de trafic de persoane, în formă continuată, spălare a banilor, în formă continuată, deținere de droguri de mare risc, pentru consum propriu, în formă continuată,  complicitate la infracțiunea de trafic de persoane și complicitate la infracțiunea de spălarea banilor.”, transmite comunicatul oficial. 

Drogurile ar fi pătruns și în interiorul penitenciarului - Foto Shutterstock
Drogurile ar fi pătruns și în interiorul penitenciarului - Foto Shutterstock

Polițiștii au descoperit că în perioada 2017-2023, unul dintre suspecți ar fi indus în eroare, prin crearea unei aparente legături sentimentale, recrutat, transportat și adăpostit patru persoane adulte pentru a fi exploatate sexual, prin forță, „inclusiv prin acte de violență”, și obligate să practice prostituția în România, dar și în Italia, Belgia, Franța , Elveția, Suedia, Germania, Olanda și Danemarca.  

Conform unor surse judiciare, citate de News.ro, Cimpoieru Roberto ar fi cel care ar fi obligat victimele să practice prostituția.  

 De altfel, „cunoscând situația a două dintre persoanele vătămate, al doilea suspect i-ar fi acordat sprijin în transportarea adăpostirea și supravegherea acestora, precum și în remiterea sumelor de bani rezultate din exploatarea sexuală,  pe care primul suspect le-ar fi folosit la achiziționarea unor autoturisme de lux, a unui imobil, precum și a unor cantități de droguri destinate consumului propriu.”, potrvit surselor citate anterior. 

 Pentru a disimula sumele de bani obținute astfel, bunurile erau înregistrate pe numele celui de-al treilea suspect, care știa însă care era sursa reală a banilor. 

Audierile vor avea loc la sediul Direcției de Investigare a Infracțiunilor de Criminalitate Organizată și Terorism – Structura Centrală. 

Polițiștii au avut sprijinul  jandarmilor din cadrul Brigăzii Speciale de Intervenție a Jandarmeriei, precum și Administrației Naționale a Penitenciarelor, dar și suportul de specialitate  asigurat de către Biroul Tehnic şi Criminalistic din cadrul D.I.I.C.O.T.

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite