Bunurile lui Ovidiu Tender, scoase la licitație. Prejudiciul din dosarul Rafo este de 140 milioane lei

0
Publicat:

La 11 ani de când s-a dat sentința în dosarul Carom și cinci ani de când a fost pus sechestrul, ANAF anunță că a scos la licitație bunuri ale lui Ovidiu Tender pentru a recupera o parte din prejudiciu.

Ovidiu Tender
Ovidiu Tender a executat deja pedeapsa în dosarul Carom

Agenţia Naţională de Administrare Fiscală organizează, în noiembrie, licitaţie publică pentru valorificarea unor bunuri imobile aparţinând debitorului Tender SA, conform unui anunţ publicat de ANAF pe pagina de Facebook.

"ANAF organizează o licitaţie publică la sediul din Bucureşti (...), în datele de 08 - 09 noiembrie 2023, începând cu orele 14:00, primele licitaţii publice, în scopul valorificării unor bunuri imobile sechestrate de organul de executare silită cazuri speciale prin Procesul verbal de sechestru pentru bunuri imobile nr. A_EMB 7403/19.11.2018, proprietatea debitorului SC TENDER SA", se menţionează în anunţ.

Este vorba despre un ansamblu de bunuri imobile format din teren intravilan în suprafaţă de 1.000 mp din acte (1.002 din măsurători) şi construcţie cu destinaţia construcţii de locuinţe, cu suprafaţa construită la sol de 93 mp, compusă din P+1, cu verandă, situate în localitatea Voluntari, având ca preţ de evaluare şi de pornire valoarea totală de 2.423.288 lei, şi de un apartament situat în Bucureşti, Sector 1, în suprafaţă de 47,21 mp, compus din 3 camere şi dependinţe, teren în folosinţă în cotă de 5,68 mp, având ca preţ de evaluare şi de pornire de 470.782 lei (la care se adaugă TVA în cotă de 19%). 

Bunurile au fost sechestrate în data de 19 noiembrie 2018, în baza sentinței din 16 decembrie 2014, pronunțată în dosarul 28726/3/2006 definitivă prin decizia Curții de Apel Galați din februarie 2018, se arată în anunțul ANAF.

În dosarul privind privatizarea Rafo Onești, instanța a decis pe lângă pedepsele privative de libertate, să oblige inculpații în solidar la plata prejudiciului de 1.400 miliarde de lei vechi.

„Obligă în solidar pe inculpaţii TENDER OVIDIU LUCIAN (acesta în solidar și cu partea responsabilă civilmente S.C. TENDER S.A.), IANCU MARIAN ALEXANDRU (acesta în solidar și cu părțile responsabile civilmente S.C. BKP TRADING IMPEX S.R.L. prin administrator judiciar CII Breza Justin Thomas si BKP TRUST INVEST S.R.L. prin administrator judiciar Best Insolvency IPURL), DUMITRESCU CICILIA și BADEA MARIN, să plătească părţii civile S.C. CAROM S.A. ONESTI prin lichidator judiciar S.C. FINCONTA CONSULTING S.R.L. suma de 1.388.282.035.715 rol (138.828.203,6 lei RON), la care se adaugă majorările și penalitățile aferente calculate potrivit legislației fiscale în vigoare, de la data producerii prejudiciului și până la data executării integrale a plății”, se mai arată în sentință.

În noiembrie 2019, Judecătoria Târgu Jiu a hotărât punerea în libertate a omul de afaceri Ovidiu Tender, după ce a ispășit mai puțin de jumătate din pedeapsa de 12 ani şi 7 luni în dosarul Rafo-Carom.

Ovidiu Tender şi Marian Iancu au fost trimişi în judecată în 2006, rechizitoriul fiind întocmit de fosta şefă a DIICOT, Alina Bica. Tender şi Iancu au fost acuzaţi că au preluat ilegal controlul companiei Carom SA Oneşti şi au prejudiciat-o cu 140 de milioane de lei, sumă stabilită la nivelul anului 2003. Cei doi oameni de afaceri sunt acuzaţi că au îndreptat resursele Carom prin intermediul unui circuit financiar complex către ale firme. Condamnările au venit în urma unui proces care a durat opt ani

Economie



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite