Părinţi de liceeni, urmăriţi penal pentru că au fraudat fondurile de alocaţii

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Cei patru părinţi s-au ales cu dosare penale
Cei patru părinţi s-au ales cu dosare penale

Părinţii unor elevi de la Liceul Industrial Tismana s-au ales cu dosar penal. Aceştia s-au declarat mai săraci în acte pentru ca cei doi copii să beneficieze de alocaţia din programul de protecţie socială.

Potrivit poliţiştilor, suma încasată în mod ilegal se ridică la peste 2000 de lei. În perioada 2012 – 2013, părinţii unui elev din comuna Padeş, ar fi declarat în fals în faţa notarului public şi a reprezentanţilor liceului din Tismana venituri nereale. Suspiciunea este că femeia de 37 de ani şi soţul său, în vârstă de 40 de ani, au indus  în eroare instituţia de învăţământ pentru ca fiul lor să beneficiere de 1.036 de lei, sumă oferită ca sprijin financiar în cadrul unui program de protecţie socială.

Alt caz, aceeaşi faptă

Oamenii legii au mai descoperit, în urma efectuării cercetărilor, un alt caz asemănător la aceeaşi unitate de învăţământ. Prejudiciul se ridică la aceeaşi valoare ca în primul caz. Cei patru părinţi s-au ales cu dosar penal pentru săvârşirea infracţiunilor de înşelăciune şi fals în declaraţii.

Târgu-Jiu



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite