Patru tinere din Spania militează pentru integrarea în societate a deţinuţilor din Penitenciarul Slobozia

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Echipa de voluntare venite din Spania la Slobozia FOTO: psslobozia.ro
Echipa de voluntare venite din Spania la Slobozia FOTO: psslobozia.ro

Patru voluntare venite tocmai din Spania au ajuns la Penitenciarul Slobozia pentru-ai pregăti pe cei 600 de deţinuţi pentru viaţa în libertate. Tinerele îi învaţă pe puşcăriaşi cum să se reintegreze în socitate.

Din luna aprilie şi până în septembrie, Penitenciarul Slobozia derulează proiectul Volunteering For Reintegration (Voluntariat pentru reintegrare), în parteneriat cu Asociación Cultural en Construcción – Spania.

Proiectul face parte din programul Uniunii Europene  „Tineret în Acţiune" (Youth in Action) care susţine activităţile de învăţare nonformală pentru tineri. Astfel, acţionând în  cadrul Serviciului European de Voluntariat (SEV) tinerii cu vârsta între 21-30 ani pot face stagii de voluntariat într-o ţară din Uniunea Europeană. Scopul principal este de a-i determina pe tinerii din penitenciar să se simtă şi să acţioneze ca cetăţeni europeni activi, prosociali, solidari şi toleranţi.

În prezent, în cadrul proiectului "Voluntariat pentru reintegrare" în Penitenciarul Slobozia activează patru voluntari din Spania: Alba Gonzalez, Estefania Iglesias, Mirta Carrera, Alba Piedra. Acestea vor încerca pe parcursul celor şase luni de proiect să ofere o viziune alternativă a activităţii de voluntariat în penitenciar, având la dispoziţie un buget de 15383,10 Euro pentru implementare.
          

Voluntarii aduc în penitenciar oportunităţi, legături cu comunitatea externă, permiţând deţinuţilor să aibă o perspectivă diferită de cea oferită de personalul unităţii. Din perspectiva deţinutului, faptul că vine în contact cu o persoană care desfăşoară în mod voluntar acea activitate, îi determină să adopte o atitudine proactivă şi să stabilească o relaţie bazată pe încredere, consideraţie şi recunoştinţă.

 Printre activităţile planificate se regăsesc sesiuni de lucru pentru autocunoaştere, relaţionare şi dezvoltare personală, dezbateri pe tematica drepturilor omului şi a instituţiilor Uniunii Europene, precum şi exerciţii pentru formarea şi dezvoltarea abilităţilor sociale în rândul celor 24 de tineri custodiaţi implicaţi în proiect.

SloboziaPartenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite