FOTO VIDEO Trei hoţi au aruncat o maşină în râul Argeş când şi-au dat seama că poliţştii sunt pe urmele lor

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Hoţii au fost audiaţi de către poliţişti      Foto Laurenţiu Ionescu
Hoţii au fost audiaţi de către poliţişti      Foto Laurenţiu Ionescu

Trei bărbaţi din oraşul Topoloveni au petrecut noapte de vineri în arest, după ce au fost identificaţi de către poliţişti ca fiind autorii mai multor furturi. Au dat spargerea într-o casă de vacanţă a unui bucureştean, de unde au plecat cu plasme şi tablouri în valoare de 10.000 de lei, dar au furat şi două autoturisme, unul dintre ele aruncându-l în râul Argeş.

După ce şi-au dat seama că pot fi prinşi de către poliţişti, cele trei persoane au aruncat maşina, un Cielo, în râul Argeş, în apropierea podului de la Căteasca. Apa învolburată are aproximativ patru metri adâncime, motiv pentru care nu v-a fi scoasă până când debitul apei nu va scădea.  Maşina era a unui vecin, prieten la cataramă cu tatăl unuia dintre hoţi. ”Seara, în jurul orei 9.30, am ieşit pe balcon şi maşina era la locul ei. Dimineaţa, la 5.00, m-am trezit, am deschis uşa la balcon şi când m-am uitat pe geam, maşina nu mai era. Am coborât, m-am uitat de ea, dar nici urmă de maşina mea. M-am dus la poliţie şi câteva ore mai târziu m-au anunţat că au găsit-o aruncată în râul Argeş. Am făcut naveta la Piteşti, cu ocazie. Nu mă gândeam că vor face aşa ceva, unul dintre hoţi este fiul cellui mai bun prieten al meu.”, a povestit Florian Nădrac, proprietarul autoturismului Cielo..

Înainte de Paşte, hoţii au dat spargerea la o vilă din oraşul Topoloveni, proprietatea unui bucureştean, de unde au luat mai multe bunuri în valoare de aproximativ 10.000 lei. Au plecat cu două plasme şi mai multe tablouri şi electrocasnice, pe care ulterior le-au vândut în comunele Beleţi-Negreşti, Priboieni si Leordeni. Toate au fost recuperate. ”Bunurile sustrase au fost comercializate de către aceştia pe raza comunelor limitrofe. Ulterior au fost recuperate de către poliţişti şi restituite către partea vătămată. Mai mult, aceştia au sustras două autoturisme din Topoloveni. Unul a fost găsit pe raza comunei Căteasca şi restituită părţii vătămate, iar al doilea autoturism, probabil pentru a-i fi pierdută urma, a fost aruncat de către cei trei autori în râul Argeş. ”, a spus Mădălina Bălănescu, purtător de cuvânt al Poliţiei Argeş.  

Vineri după-amiază, hoţii au fost audiaţi de poliţiştii din Topoloveni şi au recunoscut tot ce au făcut. ”Au recunoscut săvârşirea infracţiunilor şi le regretă. Au comis aceste fapte din obişnuinţă, pentru că mai au recidive. Se poate vorbi şi de teribilism.”, a spus Florina Predescu, avocat din oficiu pentru cei trei. Audierile s-au încheiat seara târziu. Ei au fost reţinuţi pentru 24 de ore, urmând ca sâmbătă să fie prezentaţi la Parchetul de pe lângă Judecătoria Topoloveni cu propunere de arestare preventivă.

                       

PiteştiPartenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite