Pădurar din Gorj, găsit mort într-o râpă adâncă de cinci metri. A fost căutat cu dronele

0
Publicat:

Un pădurar din localitatea Șomănești, comuna Telești, județul Gorj, în vârstă de 53 de ani, a fost găsit mort, duminică, 26 mai, într-o râpă adâncă de cinci metri. Bărbatul dispăruse cu o zi în urmă, după o ceartă în familie

Pădurarul din Gorj a fost găsit decedat într-o râpă adâncă de cinci metri Foto: Salvamont
Pădurarul din Gorj a fost găsit decedat într-o râpă adâncă de cinci metri Foto: Salvamont

Acesta avea vârsta de 53 de ani. Bărbatul a dispărut de pe data de 25 mai, după o ceartă în familie.

La acțiunea de căutare au participat salvatorii din cadrul Serviciului Salvamont al Consiliului Județean Gorj, polițiști. Pe lângă echipajul de căutare terestră, salvamontiștii au realizat și cercetare aero cu drone cu cameră clasica și drone cu termoviziune, inclusiv programul de analiza cu AI-inteligența artificială, a datelor colectate de drone, precum și acvatică în fântânile din zona, folosindu-se o dronă subacvatică. 

Bărbatul găsit decedat era dat dispărut de sâmbătă Foto: Poliția Gorj
Bărbatul găsit decedat era dat dispărut de sâmbătă Foto: Poliția Gorj

„Persoana dispărută a fost găsită, din păcate, decedata, căzută cca 5 metri într-o râpă. După efectuarea cercetărilor la fața locului de către politie, salvamontiștii vor recupera trupul victimei și îl vor preda Serviciul de Medicină Legală Gorj“, au transmis reprezentanții Serviciului Salvamont Gorj.

Polițiștii au transmis că lângă el se afla câinele său, cu care plecase de la domiciliu.

Turiști din Târgu Jiu, rătăciți în Munții Retezat

De asemenea, salvamontiştii din Hunedoara au intervenit, sâmbătă seară, pentru a recupera un grup de turişti din Târgu Jiu care s-au rătăcit în Munţii Retezat, într-o zonă sălbatică, după ce au pornit pe altă cale la coborâre. O femeie de 29 de ani a suferit mai multe traumatisme după ce a căzut într-o râpă, ea urmând să fie coborâtă de pe munte şi predată unui echipaj de la Ambulanţă.

S-a intervenit pentru localizarea şi căutarea unui grup de turişti rătăciţi, din cauza vremii neprielnice, într-o zonă sălbatică din partea de nord a Masivului Retezat.

”O persoană de sex feminin din grup prezintă politraumatisme cauzate de o cădere de mai multe zeci de metri pe versantul pe care au încercat retragerea din munte. O echipă de salvatori montani a Serviciului Salvamont al Consiliului Judeţean Hunedoara se deplaseazăîn zonă pentru intervenţie”, arată salvamontiştii.

Târgu-Jiu



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite