„Mamă, de când aşteptam să pun mâna pe tine!” Cum s-a terminat cazul unui polițist amenințat de un cetățean turbulent

0
Publicat:

Un polițist din județul Gorj a fost amenințat într-un mod incredibil de către o persoană care s-a enervat că a fost îndepărtată de scena unei sinucideri. Judecat pentru ultraj, bărbatul a fost condamnat la zece luni de închisoare și la plata unor daune morale

Un polițist din Gorj a fost amenințat într-un mod cumplit Foto: Arhivă Adevrul
Un polițist din Gorj a fost amenințat într-un mod cumplit Foto: Arhivă Adevrul

Totul a început de la un caz de sinucidere care a avut loc în comuna Mătăsari. Un bărbat s-a spânzurat, iar polițistul le-a cerut celor prezenți să părăsească locul, pentru a putea fi făcute cercetări.

„În fapt, la data de 30.05.2023, un bărbat s-a spânzurat de o grindă de beton de la etajul 3 blocului C4 şi nelocuit. La faţa locului au sosit mai mulţi agenţi de poliţie, printre care şi persoana vătămată, agent de poliţie în cadrul Postului de Poliţie, pentru a cerceta împrejurările în care a decedat numitul. De asemenea, la faţa locului au venit  şi mai mulţi cetăţeni, printre care şi inculpatul. Întrucât urma să se efectueze o cercetare a locului unde se spânzurase, persoana vătămată le-a solicitat cetăţenilor ce veniseră să părăsească locul, fapt ce l-a deranjat pe inculpat“, au constatat omenii legii în rechizitoriu. 

Polițistul s-a întâlnit a doua zi cu cetățeanul nervos

A doua zi, polițistul efectua un control în trafic în localitatea Drăgotești și a oprit în trafic două autoturisme, iar cetățeanul căruia îi ceruse să plece la locul sinuciderii era pasager într-una dintre mașini și a început să-i aducă amenințări și injurii.

Realizând că persoana vătămată este agentul de poliţie care îi solicitase să părăsească locul sinuciderii, a început să-i reproşeze acest lucru persoanei vătămate, după care a început să-l insulte spunându-i că este prost. În continuare, persoana vătămată a solicitat inculpatului să-i prezinte cartea de identitate, dar acesta a spus că nu o are la el şi chiar dacă ar fi avut-o, nu i-ar fi dat-o. Întrucât inculpatul devenise agresiv în limbaj, la acest autoturism au venit şi agenţii de poliţie, care i-au solicitat inculpatului să coboare din autoturism, inculpatul s-a conformat, după care a început să insulte pe polițist, spunându-i că este „nărod” şi să-l ameninţe cu acte de violenţă“, se mai arată în rechizitoriu.

„Bă, dacă-ţi dau un pumn, sari prin geamul ăla“

Polițiștii l-au imobilizat și încătuşat, după care l-au condus la sediul Postului de Poliţie Mătăsari.

„În timpul acestei deplasări, precum şi în sediul Postului de Poliţie, în repetate rânduri, inculpatul a adresat ameninţări persoanei vătămate: «Mamă de când aşteptam să pun mâna pe tine»; «Eu dacă-ţi dau un pumn, te bag lângă el» (referire la persoana care s-a spânzurat), «Dacă-i dau un pumn în cap îl omor»“, au mai constatat anchetatorii. 

În sediul postului de poliţie, Ionuț Valentin Țandără a adresat ameninţări persoanei vătămate, spunându-i: „Tu vii să îmi ceri mie datele, că dacă-ţi dau un pumn, mori”, „Bă, dacă-ţi dau un pumn, sari prin geamul ăla...cu tot cu gratii. Degeaba ai tu uniformă de poliţist, vezi că deseară la ora 10:00, ieşi de aici din post. Nu? Aha! Ai grijă!”.

Ionuț Valentin Țandără a fost condamnat de Judecătoria Motru la o pedeapsă de zece luni de închisoare și la plata de daune morale de 5.000 de lei. Sentința nu este definitivă și poate fi contestată.

Târgu-Jiu



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite