„Nevăzători“ cu certificat de handicap și permis de conducere. Prefect, șocat: „Am sesizat instituțiile abilitate“

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Aproape 200 de gorjeni cu permise de conducere au, în același timp, și certificate de handicap ca nevăzători. Prefectul județului Gorj, Iulian Popescu, s-a declarat șocat de informațiile aflate și a sesizat instituțiile abilitate.

170 de șoferi din Gorj au certificate de handicap ca nevăzători Foto: Shutterstock
170 de șoferi din Gorj au certificate de handicap ca nevăzători Foto: Shutterstock

„În urma unor verificări, am obținut informații că 170 de persoane din Gorj dețin permise de conducere și certificate cu grad de handicap pe categorii de nevăzători ce nu le-ar permite conducerea unui automobil. Este imposibil așa ceva! Am sesizat instituțiile abilitate și vor fi făcute anchete pentru a se constata dacă dețin permisele în mod legal sau certificatele de handicap au fost emise în mod corect. Au fost trimise sesizări în vederea efectuării de verificări la Poliție, Direcția Generală de Anticorupție și Direcția Generală de Asistență Socială și Protecția Copilului Gorj”, afirmă prefectul.

Medic oftalmolog, arestat la domiciliu

Iulian Popescu spune că trebuie să se verifice data la care a fost emis certificatul de handicap, precum și data eliberării permisului auto. 

„În prezent se fac verificări suplimentare, ca să coroborăm data când a beneficiat prima dată de certificat de handicap și ultima dată la care a fost înregistrată o acțiune pe ceea ce înseamnă permis auto, adică reînnoire sau primirea permisului auto, deoarece de aici poate să rezulte mai multe spețe. Contează foarte mult ce a fost mai întâi: permisul auto sau certificatul de handicap“, precizează prefectul.

Prefectul județului Gorj spune că a sesizat Poliția, DGA și DGASPC Foto: Facebook/Iulian Popescu
Prefectul județului Gorj spune că a sesizat Poliția, DGA și DGASPC Foto: Facebook/Iulian Popescu

Prefectul județului Gorj a spus că poate să existe și o lipsă de comunicare între instituții: „Dacă un cetățean este declarat inapt și are un grad de handicap pe lipsa capacității vizuale, atunci trebuie anulat permisul. Altfel, lucrurile sunt în sfera penală“. 

Medic oftalmolog acuzat că întocmea în fals referate de specialitate

În județul Gorj este în desfășurare o anchetă de amploare a procurorilor, soldată cu arestarea preventivă a unui medic care se ocupa de pensionări fictive pe caz de boală, a unei asistente medicale și a unei femei de serviciu, acuzate că intermediau șpăgile.

În același dosar a fost plasată în arest la domiciliu o doctoriță oftalmolog care, potrivit anchetatorilor, în perioada 16 august 2022 – 31 august 2023, a întocmit în fals referate de specialitate şi a aplicat în fals parafa şi semnătura pe fişe medicale, în schimbul unor sume de bani cu titlu de mită.

„S-a mai reţinut că prin referatele medicale întocmite în fals, precum şi prin parafele aplicate în fals pe fişele medicale, pentru mai multe persoane, suspecta a determinat funcţionari din cadrul Casei Judeţene de Pensii Gorj S.P.C.R.P.C.I.V. Gorj şi comisiei de evaluare a persoanelor adulte în grad de handicap din cadrul Consiliului Judeţean Gorj să emită în fals, fără vinovăţie, certificate de încadrare în grad de handicap, decizii de pensionare şi permise de conducere“, au mai transmis procurorii.

Târgu-Jiu



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite