Tupeul maxim al unui şofer beat care a buşit două maşini. A furat permisele victimelor şi a spart sediul Poliţiei ca să-l recupereze pe-al său VIDEO

0
Publicat:

Un şofer rămas fără permis de conducere în Bihor, pentru că a buşit două maşini la beţie, a ajuns în arest. El a furat permisele victimelor, chiar în sediul Poliţiei, iar noaptea a spart geamul instituţiei, încercând să-şi recupereze propriul document.

Infractor imobilizat de Poliție SURSA Shutterstock
Infractor imobilizat de Poliție SURSA Shutterstock

Şoferul din Neamț, care se numeşte Alexandru Bandrabulă şi are 25 ani, a provocat incidentul rutier joi seara, 28 decembrie 2023.

Aflat la volanul unei maşini cu remorcă, el a intrat într-o intersecţie din comuna bihoreană Sântandrei, fără să se asigure, şi a acroşat un autoturism al cărui şofer circula regulamentar pe drumul cu prioritate. În urma impactului, remorca a fost proiectată într-un alt autoturism, al cărui şofer staționa în parcarea unei societăți comerciale.

Evenimentul rutier a fost unul fără victime, însă Bandrabulă băuse, în urma testării aparatul indicând că avea o concentrație alcoolică de 0,47 mg/l alcool pur în aerul expirat.

Ca atare, el a fost dus la spital, unde i-au prelevat probe de sânge, iar apoi la sediul Postului de Poliţie Sântandrei, pentru declaraţii. 

Sub nasul poliţiştilor

Potrivit ofiţerului de presă al Poliţiei Bihor, Alin Laza, în timp ce colegii săi întocmeau documentele legate de evenimentul rutier, bărbatul a furat permisele proprietarilor celorlalte două maşini şi a plecat. S-a întors, însă, noaptea, în jurul orei 3, şi a spart un geam al Postului de Poliție, încercând să intre în clădire ca să recupereze şi propriul document. 

Nu a reuşit, însă, aşa că a pornit la drum, spre casă, oprindu-se într-o parcare din capătul judeţului Bihor, în zona comunei Bratca, unde s-a culcat. Acolo l-a găsit, vineri dimineaţa, 29 decembrie 2023, un echipaj de poliţie. Bandrabulă era tot băut. „Prezenta o concentrație alcoolică de 0,28 mg/l alcool pur în aerul expirat“, spune ofiţerul de presă al Poliţiei Bihor. 

Tânărul a fost reţinut, iar pe lângă dosarul penal în care e anchetat pentru conducerea unui autovehicul sub influenţa băuturilor alcoolice, el a fost pus sub acuzare pentru sustragere de înscrisuri oficiale şi tentativă de sustragere de înscrisuri oficiale.

Vineri dimineaţa, 29 decembrie 2023, bărbatul a fost prezentat la Parchetul de pe lângă Judecătoria Oradea, iar apoi şi în faţa judecătorului de drepturi şi libertăţi de la Judecătoria Oradea, cu propunere de arestare preventivă. 

„Instanţa a admis propunerea și a emis pe numele celui în cauză un mandat de arestare preventivă pentru 30 de zile“, a mai declarat Alin Laza.

Șoferul mai poate contesta măsura la Tribunalul Bihor. Cercetările sunt continuate de Secția 5 de Poliție Rurală Oradea, sub supravegherea unui procuror.

OradeaPartenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite