Locuri de joacă monitorizate video la Târgu-Jiu, din cauza vandalizărilor

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Locurile de joacă din Târgu Jiu sunt distruse frecvent                                     Foto: Edilitara Public
Locurile de joacă din Târgu Jiu sunt distruse frecvent                                     Foto: Edilitara Public

Autorităţile locale din municipiul Târgu Jiu au luat decizia să monitorizeze video toate locurile de joacă ca urmare a distrugerilor care au loc frecvent.

Toate cele 84 de locuri de joacă din municipiul Târgu Jiu vor fi monitorizate video.

Decizia a fost luată pentru a reduce distrugerile care se înregistrează frecvent în aceste părculeţe. 

„Avem în derulare un proiect care se va implementa în acest an de monitorizare a tuturor locurilor de joacă din municipiul Târgu Jiu. 

Vor fi 84 de locuri de joacă monitorizate video. Sperăm să se reducă semnificativ acest fenomen. 

Sper să înceapă să funcţioneze din această vară. Cele mai mari probleme apar pe timpul verii. 

De obicei, tinerii se întâlnesc în aceste locuri şi consumă alcool“, a spus Ionuţ Jilăveanu, directorul adjunct al Direcţiei de Investiţii şi Gospodărie Comunitară din cadrul Primăriei Târgu Jiu..

Poliţia Locală va procesa imaginile 

Poliţia Locală Târgu Jiu se va ocupa de procesarea imaginilor video. Ionuţ Jilăveanu a precizat că, în general, cei care vandalizează locurile de joacă sunt tineri teribilişti.

Foto: Edilitara Public

locuri de joaca distruse foto. Edilitara Public

Societatea Edilitara Public a prezentat o serie de fotografii cu distrugerile din locurile de joacă: balansoare şi leagăne rupte, topogane sparte sau chiar incendiate. Costurile pentru repararea mobilierului sunt foarte mari.

Amenzi aplicate de Poliţia Locală 

Poliţia Locală Târgu Jiu a aplicat numeroase amenzi celor care sunt prinşi că fumeaz, consumă alcool sau fac gălăgie în locurile de joacă. „Sunt nenumărate amenzi date de Poliţia Locală pentru consum de băuturi alcoolice şi tulburarea liniştii şi ordinii publice“, a menţionat Ionuţ Jilăveanu 

Foto: Edilitara Public

locuri de joaca distruse foto. Edilitara Public

Chiar în noaptea zilei de luni, 28 martie, locatarii unui cartier de pe strada Aleea Plopilor, din municipiul Târgu Jiu, au apelat la Poliţia Locală pentru că au fost exasperaţi de gălăgia produsă de un grup de tineri. 

„Oamenii ne-au spus că nu se pot odihni din cauza ţipetelor şi a zgomotelor produse de tinerii respectivi, care se aflau în locul de joacă, şi care au ignorat rugăminţile acestora de a păstra liniştea în cartier.

Au fost aplicate 3 sancţiuni contravenţionale în valoare totală de 750 lei, în conformitate cu prevederile Legii nr. 61/1991 Republicată, pentru tulburarea ordinii şi liniştii publice după ora 22:00.

De asemenea, în grupul respectiv, poliţiştii locali au depistat şi un minor de 13 ani, drept pentru care s-a procedat la identificarea părinţilor şi amendarea acestora cu suma de 300 lei, pentru neluarea măsurilor de combatere a faptelor de vagabondaj“, au anunţat reprezentanţii Poliţiei Locale Târgu Jiu.

Vă recomandăm să citiţi şi 

Crimă tulburătoare într-un sat din Gorj, pe fond de gelozie. Victima, zdrobită şi cu numeroase muşcături pe corp

Lovit cu vătraiul în cap la o pensiune din Târgu Jiu. Agresorul este acuzat de tentativă de omor

Târgu-Jiu



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite