Românii arestaţi în Danemarca după ce bebeluşul lor a ajuns la spital cu hemoragie craniană au fost eliberaţi

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Sorana si Ionut Rotundu, părinţii copilului. FOTO Facebook/Beni Ciobotaru
Sorana si Ionut Rotundu, părinţii copilului. FOTO Facebook/Beni Ciobotaru

Cei doi soţi români arestaţi în Danemarca şi suspecţi că şi-au maltratat bebeluşul au fost eliberaţi, marţi, după două luni petrecute în arest preventiv. Aceştia vor fi cercetaţi în libertate.

Un român stabilit în Danemarca, Alin Stanciu, a anunţat că Ionuţ şi Sorana Rotundu sunt din nou liberi. Românul, reprezentant al site-ului diaspora.ro, a publicat şi o fotografie cu cei doi pe Facebook.

Tinerii au fost reţinuţi în luna februarie şi au petrecut două luni de arest preventiv în centre de detenţie separate, fiind acuzaţi că şi-au maltratat bebeluşul de cinci săptămâni.

Băieţelul lor, Mathias, a fost internat pe 31 ianuarie la Spitalul Universitar Odense, cu „sângerări punctiforme la nivelul globilor oculari, fracturi osoase pe partea dreaptă a craniului şi hemoragie cerebrală”. Medicii au fost suspicioşi şi au precizat că cei doi părinţi i-ar fi provocat rănile copilului.

Ionuţ şi Sorana Rotundu, în vârstă de 25 şi 27 de ani, au negat aceste acuzaţii. Cercetările continuă în cazul lor, conoform ambasadorului României în Danemarca, Alexandru Grădinar, scrie Libertatea.

Dacă vor fi găsiţi vinovaţi, ei riscă până la şase ani de închisoare. Bebeluşul lor se află în continuare în custodia autorităţilor daneze.

Europa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite