Reacţia lui Rudel Obreja, după ce a fost condamnat, alături de Udrea, la 5 ani de închisoare: „E contrar la ceea ce mă aşteptam”

0
0
Foto: Mediafax
Foto: Mediafax

Rudel Obreja, fostul preşedinte al Federaţiei de Box, a fost condamnat la 5 ani de închisoare în dosarul Gala Bute. Obreja afirmă că nu se aştepta la această decizie din partea instanţei şi acuză un „un ping-pong al presupusei justiţii din ţara asta”.

„Cum să mă aştept? E total contrar la ceea ce aşteptam eu, de vreme ce dosare identice, bazate tot pe Hotărârea CCR din 2018 au fost trimise la rejudecare. (...) Nu vi se pare că e prea mult cu acest ping-pong al presupusei justiţii din ţara asta?” 

„Absolut nimic nu am să-mi reproşez, doar mă încearcă o părere de rău că dacă ajungeam la rejudecare - dar probabil că s-a aflat asta - pregătisem surpriză mare. Răsturnam tot dosarul cu făcăturile lor, cu evaziunea fiscală, cu moldovenii ăia... Eram pregătit să răstorn dosarul ăsta foarte tare, dar probabil că s-a aflat şi atuncea asta e!", a afirmat fostul preşedinte al Federaţiei de Box, la Antena 3. 

Completul de judecată a refuzat, joi, contestaţia întocmită de Elena Udrea şi de celelalte persoane pedepsite în dosarul Gala Bute. 

Condamnările din dosarul Gala Bute: 

Elena Udrea - şase ani de închisoare pentru luare de mită şi abuz în serviciu,

Gestionarul terenurilor de la Nana posedate de Elena Udrea Tudor Breazu - trei ani de închisoare cu executare;

Fostul consilier al Elenei Udrea  Ştefan Lungu - un an şi şase luni cu suspendare;

Gheorghe Nastasia, fost secretar general în Ministerul Dezvoltării Regionale şi Turismului - patru ani de închisoare cu suspendare sub supraveghere;

Ana Maria Topoliceanu, fost director al Companiei Naţionale de Investiţii - trei ani de închisoare cu suspendare;

Dragoş Marius Botoroagă, administratorul unei firme - doi ani şi şase luni cu suspendare.

Ion Ariton, fostul ministru al Economiei a fost disculpat pentru acuzaţiile de participare improprie la abuz în serviciu şi utilizare a influenţei în scopul obţinerii de foloase necuvenite. 

Instanţa alcătuită de cinci judecători a păstrat decizia instanţei de fond pe latură civilă. 

Elena Udrea trebuie să plătească aproape 3 milioane de euro, respectiv 8.116.800 lei cu titlu de despăgubiri civile către Autoritatea Naţională pentru Turism şi să achite 600.000 euro către Corin Boian, martorul şi 300.000 euro către martorul Adrian Gărdean. De asemenea, instanţa a hotărât sechestrarea în folosul statului de la Elena Udrea a sumelor de 695.367 lei şi 296.076 lei. 

De asemenea, instanţa a mai decis ca Rudel Obreja să achite în solidar cu partea responsabilă civilmente, SC Euro Box Promotion SRL ( fosta SC Europlus Computers SRL), către Ministerul Finanţelor, prin ANAF, suma de 737.507 cu titlu de despăgubiri civile. Acestuia i se confiscă şi suma de 3.000.000 lei. 

Mai multe - Evenimente

Ultimele știri

adevarul de weekend jpeg anunt adevarul jpeg

Cele mai citite