Fiul preşedintei Judecătoriei Novaci a fost trimis în judecată pentru ucidere din culpă. Cum şi-a protejat mama beizadeaua

0
0
Mihai Dafinescu va fi judecat pentru ucidere din culpă
Mihai Dafinescu va fi judecat pentru ucidere din culpă

Mihai Dafinescu, fiul preşedintei Judecătoriei Novaci, din judeţul Gorj, a fost trimis în judecată pentru uciderea din culpă şi părăsirea locului accidentului.

Cazul a fost soluţionat de către Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie. Mihai Dafinescu a fost trimis în judecată, în stare de arest preventiv.

Conform anchetatorilor, la jumătatea lunii august, în jurul orei 22:10, în timp ce conducea sub influenţa alcoolului un autoturism marca BMW pe strada Dumbrava din oraşul Novaci, din direcţia DJ 665 către strada Bălani, inculpatul a accidentat mortal o persoană de sex feminin care se deplasa în afara părţii carosabile, pe partea stângă, în sens contrar faţă de direcţia de mers a autoturismului, şi a părăsit locul accidentului fără încuviinţarea organelor de poliţie. 

„Circulând în afara carosabilului şi sub influenţa băuturilor alcoolice, inculpatul a afectat siguranţa circulaţiei şi dreptul la viaţă al victimei, încălcând astfel obligaţiile prevăzute de dispoziţiile art. 35 alin. 1 din O.U.G. 195/2002, republicată şi modificată, privind circulaţia pe drumurile publice, conform cărora ,,participanţii la trafic trebuie să aibă un comportament care să nu afecteze fluenţa şi siguranţa circulaţiei, să nu pună în pericol viaţa sau integritatea corporala a persoanelor şi să nu aducă prejudicii proprietăţii publice ori private”, precum şi ale art.41 din aceeaşi lege, care obligă la conducerea vehiculelor pe partea din dreapta drumului public, în sensul de circulaţie, pe carosabil, cât mai aproape de marginea acestuia.

Rechizitoriul împreună cu dosarul cauzei au fost trimise Judecătoriei Craiova, spre competentă soluţionare”, se menţionează într-un comunicat al Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie.

Poliţiştii nu au putut să intre în casa magistratului

În localitatea Novaci au existat chiar şi acţiuni de prootest, pentru că localnicii au fost revoltaţi, pentru că tânărul a fost protejat de mama sa. Oamenii legii nu au putut să intre în locuinţa judecătoarei pentru că aceasta este magistrat şi era nevoie de un mandat special.

Târgu-Jiu


Ultimele știri
Cele mai citite